29 de enero de 2023 | Actualizado 7:01

El port de Barcelona reforça els seus serveis per fer tràmits administratius

La institució portuària trasllada el Servei d'Accés Unificat (SAU) i el remodela per adaptar-se a l'administració electrònica
Lluís Salvadó durant la inauguració de les noves instal·lacions | E.M.

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha traslladat el Servei d’Accés Unificat (SAU) a l’edifici est del World Trade Center, on té la seu la institució portuària. “El nou espai serà la porta d’entrada del port de Barcelona per a empreses i ciutadans i ha estat dissenyat amb l’objectiu d’adaptar-se als canvis que ha comportat l’ús creixent de l’administració electrònica”, segons ha apuntat el president del port de Barcelona, Lluís Salvadó, durant l’acte de presentació de l’espai.

El SAU és la cara visible del port de Barcelona davant dels usuaris, ja siguin empreses o ciutadans. Concretament, actua com a registre general de l’Autoritat Portuària de Barcelona i la seu on es fan la majoria de tràmits administratius, des de les autoritzacions d’accés i circulació al pagament de taxes i tarifes o l’acceptació de garanties, uns tràmits que cada cop més es fan de forma telemàtica.

L’oficina s’encarrega, entre d’altres tràmits, d’administrar denúncies, atendre trucades i gestionar notificacions

L’evolució cap a aquesta administació electrònica ha estat un dels elements essencials en el disseny del nou SAU, que ha suposat una inversió de 150.000 euros, segons ha indicat l’autoritat portuària. De fet, segons ha explicat la institució, “el servei s’ha ideat amb l´objectiu que cap tràmit hagi de ser presencial i també segueix un model d’oficina que permetrà transformar-la, o adequar-la, a les necessitats que vagin sorgint amb l’impuls de l’administració electrònica”.

A part de gestionar tràmits, el SAU s’alça com el principal punt d’informació per als usuaris del recinte. Segons l’autoritat portuària, només aquest any, el personal ja ha atès més de 16.000 trucades, ha tramitat més de 13.000 cobraments i ha gestionat 3.500 sol·licituds d’acreditacions d’accés al recinte portuari, així com un miler d’autoritzacions de circulació de transports especials , entre d’altres.