5 de febrero de 2023 | Actualizado 8:26

La Generalitat inicia l’aprovació del pla per al futur node ferroportuari de Barcelona

Les administracions preveuen que l'aprovació definitiva arribi el primer trimestre de 2023, després de passar per la fase d'al·legacions
Zona sud del port de Barcelona on s'ubicarà la Terminal Logística Intermodal del Port de Barcelona | Autoritat Portuària de Barcelona

El pla director urbanístic (PDU) per ordenar el futur node ferroviari sud al port de Barcelona ha rebut l’aprovació inicial de la Generalitat de Catalunya. Concretament, la comissió de Territori, presidida pel conseller Juli Fernàndez, ha donat el vistiplau al redactat del document, que ara passarà per una fase d’al·legacions amb les diverses entitats afectades pel reordenament urbanístic de la zona, i amb la ciutadania. S’espera que l’aprovació definitiva arribi durant el primer trimestre de 2023. La tramitació i desenvolupament d’aquest futur node ferroviari avança simultàniament a la construcció dels futurs accessos ferroviaris al port, que just ahir van rebre un nou impuls amb l’adjudicació de la fase preliminar de la seva construcció.

El futur node ferroportuari afecta 68 hectàrees de superfície a l’àrea sud del recinte

El document fixa les bases del que ha de ser la Terminal Logística Intermodal del port de Barcelona, un node ferroportuari que incorporarà fins a sis terminals diferents, i que s’estendrà sobre la zona sud del recinte portuari. Segons l’Autoritat Portuària de Barcelona, el conjunt d’infraestructures resultarà en “un node ferroviari molt potent” que donarà servei al port, però també “al seu entorn: la Zona Franca de Barcelona, el Polígon Industrial Pratenc i a les indústries ubicades al Baix Llobregat i a l’àrea sud de Barcelona”. De fet, “aquest node facilitarà l’entrada i sortida, d’una forma sostenible i eficient, dels tràfics marítimo-terrestres i terrestre-marítims, però també dels terrestres-terrestres”.

Donada l’extensió del node, que afecta 68 hectàrees de superfície, el pla urbanístic també incideix en el reaprofitament d’espais que quedaran en desús -com la terminal de Morrot-, o la reubicació de serveis i la creació d’àrees verdes. El pla preveu la creació de 20,8 hectàrees d’espais públics verds i el Corredor Verd Parc Agrari del Llobregat-Parc de Montjuïc, “una xarxa d’itineraris que connectaran les diferents àrees logístiques i portuàries als espais naturals”. Pel que fa a Morrot, la previsió és que la futura Terminal Logística Intermodal absorbeixi totes les seves operatives, i la terminal actual quedi lliure per a un ús que encara no està definit. El port també preveu invertir al voltant de 15 milions d’euros per urbanitzar zones adjacents fora del seu àmbit i “garantir la funció social i ambiental d’aquests espais”.