31 de enero de 2023 | Actualizado 17:54

Alsa s’adjudica les maniobres de les terminals ferroportuàries de Can Tunis i Morrot

Es preveu llançar en els propers dies la licitació de la gestió de la terminal de la Llagosta per adjudicar-la en els primers mesos de 2023
Adif

Adif ha adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Alsa Ferrocarril i Alsa Rail els serveis de maniobres a l’anomenat Complex Ferroviari de Barcelona, un ens integrat per les terminals de Can Tunis i Morrot, i també la seva connexió amb el port de la capital catalana. El contracte de serveis contempla un import proper als vuit milions d’euros amb un termini de 36 mesos.

El contracte de maniobres adjudicat arriba a vuit milions d’euros

En concret, els serveis adjudicats es centren a les maniobres, les operacions sobre el tren, les operacions de terra i conducció. Segons explica Adif, la inversió s’emmarca en l’estratègia d’incrementar l’activitat a les instal·lacions logístiques de Barcelona i les connexions ferroportuàries, impulsant la multimodalitat i el desplegament de serveis ferroviaris entre el port i les terminals ferroviàries.

Aquesta no és l’única operació prevista per Adif a l’àmbit de les terminals de mercaderies a Catalunya abans que finalitzi l’any. Segons fonts de la companyia pública, en els propers dies es preveu que es liciti la gestió de la terminal de La Llagosta, amb l’objectiu que el procés es tanqui els primers mesos del 2023.