31 de enero de 2023 | Actualizado 17:54

El port de Tarragona treballa per a prioritzar la descàrrega de blat i soia davant la congestió

El president del port de Tarragona insta les empreses estibadores a prendre mesures extraordinàries per a descongestionar els molls
Ership

La saturació dels molls del port de Tarragona ha motivat el llançament d’un pla per a prioritzar la descàrrega de blat i soia amb l’objectiu de garantir la cadena de subministrament d’aquests productes bàsics en l’elaboració de pinsos animals. Per a tractar la preocupació pel possible risc de desabastiment, l’autoritat portuària es va reunir ahir amb l’Associació Catalana de Fabricants d’Aliments Composts (Asfac), entitat que es va expressar de manera pública després de la trobada advertint de la falta de blat, i amb les cinc empreses estibadores del recinte portuari (Ership, Noatum, Bergé, DP World i Euroports).

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta, va encapçalar la trobada, al costat del director general del port, Ramon Garcia, i la directora d’Operacions Portuàries, Núria Obiols. Al final d’aquesta, Garreta ha assegurat que, “des d’una posició neutral i des d’una actitud mediadora, alhora que proactiva i exigent, l’autoritat portuària treballarà per a garantir la cadena de subministrament desenvolupant totes les gestions necessàries per a donar major prioritat de descàrrega als vaixells carregats amb blat i amb soia”. Al mateix temps, el president del port de Tarragona ha instat les empreses estibadores a prendre les mesures extraordinàries necessàries per a descongestionar els molls del recinte català.

Des de l’autoritat portuària, han recordat també la reunió que van mantenir a mitjan aquest mes de desembre amb empreses i representants dels estibadors. En aquest sentit, Saül Garreta ha reiterat a les parts “el compromís ferm amb el posicionament i la competitivitat del port de Tarragona i la seva predisposició per a trobar solucions a curt termini per als reptes de càrrega i descàrrega de final d’any” que empreses i treballadors van manifestar en aquesta trobada.

L’autoritat portuària i les empreses estibadores confien a millorar la situació “a les properes setmanes”

Referent a això, les empreses estibadores han recordat que “ja havien advertit que, malgrat haver reforçat els seus serveis, les mesures adoptades anaven a ser insuficients”. De fet, estaven disposades a posar altres accions en marxa, “però fins ara no s’ha pogut avançar més”, entre elles la incorporació de 19 treballadors homologats per a poder operar en vaixell i el reforç puntual de treballadors d’empreses temporals destinats a tasques auxiliars. En tot cas, tant el port com les empreses estibadores confien que, “a les pròximes setmanes, es podrà recuperar un major ritme de descàrrega que permetrà accelerar la descongestió dels molls” de Tarragona.

QUEDA BLAT I SOIA EN ELS MAGATZEMS I NOMBROSOS VAIXELLS A L’ESPERA DE DESCÀRREGA
La mala collita de cereals d’enguany a Espanya i França, la invasió russa a Ucraïna (principal exportador mundial) i la crisi energètica han obligat a importar més quantitat de cereals que en 2021. En aquest context, l’arribada de productes agroalimentaris a Tarragona s’ha disparat el 25% enguany respecte a l’exercici anterior.

Malgrat l’apuntat per l’Associació Catalana de Fabricants d’Aliments Composts (Asfac) sobre la falta de blat i una futura situació similar amb la soia, des de l’autoritat portuària catalana han tranquil·litzat al mercat. Recorden que els magatzems portuaris compten, avui dia, amb més de 580.000 tones de cereals, dels quals prop de 40.000 tones són de blat i altres 40.000 tones de farina de soia.

580.000 tones

Els magatzems portuaris alberguen 580.000 tones de cereals, 40.000 de blat i altres 40.000 de soia

A més, el recinte presenta “una ocupació gairebé total dels seus molls amb 20 vaixells atracats, la meitat d’ells carregats amb productes alimentaris”, ha explicat la institució portuària. A aquestes embarcacions, se sumen “altres 20 vaixells, que esperen fondejats al fet que s’alliberin espais a l’interior del port per a descarregar les seves mercaderies”. D’aquests vaixells ancorats en la costa tarragonina, deu d’ells viatgen carregats amb cereals i altres productes agroalimentaris.

Segons les dades de l’autoritat portuària, ja estan en procés de descàrrega quatre vaixells de blat que, en conjunt, descarregaran més de 200.000 tones d’aquest cereal. Altres quatre més estan en operació de descàrrega d’altres productes agroalimentaris, majoritàriament blat de moro, amb un volum de 232.900 tones. Quant a la zona de fondeig, ha concretat el port de Tarragona, altres tres vaixells sumen altres 76.000 tones de blat; quatre vaixells més transporten 192.600 tones de blat de moro; i altres tres embarcacions: una amb 26.000 tones de farina de soia i dues amb 34.000 tones de polpa de remolatxa i sègol. A partir del 8 de gener, s’espera l’arribada de dos vaixells més amb farina de soia, ha avançat l’autoritat portuària.