5 de febrero de 2023 | Actualizado 8:26

El futur gestor de La Llagosta invertirà un mínim inicial de 12 milions d’euros a la terminal

Adif manté la data del 2025 per a l'explotació de la terminal per part de l'adjudicatari i planteja un contracte de 20 anys prorrogables
Terminal de La Llagosta | Adif

Els operadors interessats en la gestió i l’explotació de la terminal de La Llagosta (Barcelona) ja poden presentar les seves ofertes i tenen marge fins al proper 12 d’abril. Com recullen els plecs d’Adif per a aquest contracte, el futur adjudicatari haurà de destinar una inversió mínima inicial de 12 milions d’euros a la terminal. Adif ha llançat el concurs amb un termini d’explotació de 20 anys, prorrogable a 20 més en funció d’una sèrie de condicions i inversions, amb una renda mínima de 13,7 milions d’euros sense impostos per a les dues primeres dècades. Tal com ja havia avançat la companyia pública, s’estima que el nou gestor comenci a operar aquesta instal·lació estratègica per al desenvolupament de la xarxa intermodal d’Adif i del Corredor Mediterrani l’1 de maig del 2025.

La terminal de càrrega intermodal comporta l’ús de quatre vies d’amplada mixta per a trens de 740 metres

El contracte preveu l’adjudicació dels serveis de càrrega i descàrrega d’unitats de transport intermodal (utis), encara que no es permetrà, llevat d’excepcions, l’emmagatzematge de les que continguin mercaderies perilloses. A més, contempla el servei d’operacions sobre el tren, el servei de maniobres amb locomotora, o sense, i altres serveis associats a la logística de mercaderies, sempre que ho acordin les diferents parts i no es contravingui el contracte, segons detallen els plecs particulars de la licitació. Tot i que no se cita explícitament les autopistes ferroviàries, La Llagosta és un espai adequat i idoni per a aquest tipus d’operatives, segons ha expressat Adif en reiterades ocasions.

Els espais i les instal·lacions cedides al futur adjudicatari per a la prestació de serveis lligats a la logística de mercaderies compten amb una superfície de 105.400 metres quadrats. Aquesta superfície es divideix entre la terminal de càrrega intermodal (85.000 metres quadrats), a la qual està vinculat l’ús de quatre vies d’ample mixt de 740 metres per a la prestació de serveis de manipulació d’utis o altres serveis lligats a la logística de mercaderies, la zona per a altres usos d’activitat intermodal i les oficines. A més, també es recull als plecs la possibilitat d’incorporar 59.000 metres quadrats opcionals més per a la càrrega i descàrrega d’utis.

El futur adjudicatari haurà de fer diverses inversions obligatòries, que s’han xifrat aproximadament en 12 milions d’euros. Entre elles, es detalla l’aportació de dues grues pòrtics semiautomàtiques, instal·lar un sistema de control d’accés d’arribades, operacions i sortides dels diferents transports i condicionar la xarxa de contraincendis, entre d’altres actuacions.

Es preveu la subrogació total o parcial del contracte a la futura societat d’Adif amb el port de Barcelona

Des d’Adif també recorden al plec que, “de conformitat amb el protocol de col·laboració
per a l’impuls i la consecució dels nous accessos sud, viari i ferroviari, al port de Barcelona i per al desenvolupament de la planificació i gestió del node logístic de Barcelona
, subscrit amb data 7 d’octubre de 2020”, el gestor ferroviari i l’autoritat portuària “estan promovent la constitució d’una figura jurídica associativa entre ambdues entitats que gestioni totes les activitats logístiques i de transport en l’àmbit d’aquest node”. En aquest sentit, avancen que, en cas que es constituís aquesta societat, batejada com a Train Port Barcelona, “aquesta es podrà subrogar, totalment o parcialment, en els drets i obligacions d’Adif al contracte que subscrigui amb l’adjudicatari” del contracte de gestió de la terminal de la Llagosta.

LA LLAGOSTA: PEÇA ANGULAR DELS NODES ESTRATÈGICS D’ADIF
La terminal de La Llagosta forma part de la xarxa de nodes logístics estratègics d’Adif, conformada també per la terminal de Madrid-Vicálvaro; les terminals de Can Tunis i ZAL Prat, a Barcelona; Valencia Fuente de San Luis; Valladolid; Sevilla Majarabique; Júndiz, a Vitoria-Gasteiz; i Zaragoza Plaza. En total, segons xifres de la companyia pública, es destinaran més de 90 milions d’euros a modernitzar i adequar les instal·lacions als nous usos previstos per al transport intermodal. El juny de l’any passat, el gestor ferroviari va adjudicar el contracte d’obres d’adequació de la terminal a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Sacyr Construcción, Sacyr Neopul i Copcisa per 59,6 milions d’euros. A l’octubre, el gestor ferroviari també va adjudicar les obres a les instal·lacions de seguretat i comunicacions a l’UTE formada per Siemens Rail Automation i FCC Industrial i Infraestructures Energètiques.