31 de enero de 2023 | Actualizado 17:54
Isaac Albert | Ajuntament de Terrassa

Isaac Albert relleva Enric Ticó al capdavant de l’empresa pública catalana Cimalsa

El nou president de Cimalsa ha estat lligat a la política municipal de Terrassa des del 2007 i ha treballat en diverses empreses privades

La Generalitat de Catalunya ha rellevat Enric Ticó com a president de l’empresa pública catalana de gestió de mobilitat i instal·lacions logístiques Cimalsa. El Govern català ha nomenat, en el seu darrer consell executiu, a Isaac Albert (Terrassa, 1969) conseller i president del consell d’administració d’aquest ens.

Fins ara, Isaac Albert era el tinent d’alcalde d’Economia, Finances, Serveis Generals i Govern Obert de l’Ajuntament de Terrassa, càrrec que ocupava des del 2021. De fet, la seva trajectòria política ha estat majoritàriament lligada a la política del municipi esmentat, on va començar el 2007 com a regidor i primer tinent d’Alcalde de l’Àrea d’Acció Social i Drets Civils fins al 2011. Posteriorment, va continuar com a regidor de l’Ajuntament de Terrassa i diputat de la Diputació de Barcelona (2015-2019), exercint responsabilitats a l’Àrea de Promoció Econòmica, d’Hisenda, Serveis Generals i Recursos Humans i vocal de la Comissió Especial de Comptes. Durant el mandat 2019-2023, va ser regidor del mateix consistori i primer tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat i Relacions Internacionals (2019-2021).

Més enllà de la seva experiència política, ha exercit com a mediador i assessor financer del departament d’Economia i Organització d’Empreses de la Universitat de Barcelona i compta amb un màster en Gestió Financera per l’Institut Superior d’Economia Aplicada de Barcelona. A més, ha treballat a diferents empreses del sector financer, agències de valors i bancs de Barcelona i Madrid com a director comercial i responsable de desenvolupament de projectes. Segons recorden des de la Generalitat, també va participar en la creació, el desenvolupament i la implantació d’Openbank, que va ser el primer banc sense oficines, banca telefònica i banca d’Internet a Espanya. També ha treballat a la consultora Synergic Partners, especialitzada en gestió i govern de dades amb un projecte de smartcities, entre altres experiències professionals a l’àmbit privat.