29 de enero de 2023 | Actualizado 7:01

La patronal logística UNO titlla d’inflacionista i discriminatòria la taxa Amazon de Barcelona

El president d'UNO Logística, Francisco Aranda, ha manifestat el seu rebuig frontal a la mesura de l'ajuntament de la capital catalana
Freepik

La patronal espanyola d’operadors logístics UNO, a través de Francisco Aranda, el seu president, ha qualificat la nova taxa Amazon de l’Ajuntament de Barcelona com a “inflacionista”, “antisocial” i “discriminatòria”. Aranda considera que va en contra dels interessos de l’economia en general i especialment dels comerços al detall que en principi hauria de protegir. En un comunicat emès per l’associació que presideix, ha expressat el seu rebuig cap a aquest tribut -que s’espera que es comenci a gravar a principis de març-, perquè “incrementa els costos d’un servei d’interès econòmic general i redueix les alternatives de venda d’empreses al detall de totes les mides, grans i petites, que es veuran obligades a assumir costos majors o a repercutir-los als seus clients”.

“No hi ha dubte que les empreses del sector estan a favor de l’ús sostenible de l’espai públic”
Francisco Aranda President d'UNO Logística

El president d’UNO ja s’havia mostrat desfavorable a la taxa en declaracions prèvies a aquesta publicació poc després de saber-se la futura implantació, sobre la mateixa base que ara: l’augment de costos que podria inspirar. A aquest mateix temor s’hi van sumar també els transportistes, que pressentien una repercussió de la taxa sobre els seus serveis per part de les grans empreses de serveis postals. A més, Francisco Aranda també afegeix a petits comerços i a “clients que viuen a les zones afectades per la taxa” al grup dels perjudicats econòmics, en aquest cas perquè la penalització sobre el servei postal dels seus productes els perjudica “en termes de rendibilitat”.

De fet, la patronal logística també posa en dubte l’enfocament mediambiental de l’impost barceloní, ja que, segons el seu president, “l’aplicació d’un impost sobre les vendes online estimularia les compres físiques, cosa que, a la vegada, augmentaria els desplaçaments de particulars, incrementant la congestió a la ciutat i l’impacte mediambiental”. Aranda afegeix que “no hi ha dubte que les empreses del sector estan completament a favor d’un ús sostenible de l’espai públic”, però rebutja les penalitzacions i defensa la creació d’incentius per assolir objectius que “el sector logístic ja ha iniciat i amb els quals està plenament compromès”.

L’objectiu principal de la batejada com a taxa Amazon, segons l’Ajuntament de Barcelona, era gravar les grans empreses de serveis postals pel seu ús de l’espai urbà, que el consistori considera que els hi reporta beneficis extraordinaris. La taxa està pensada per aplicar-se sobre empreses la facturació anual de les quals sigui superior al milió d’euros, i el seu tipus impositiu de l’1,25% sobre aquesta facturació. Això sí, la institució municipal contempla diverses excepcions, de cara a penalitzar exclusivament aquelles empreses que utilitzin vehicles a motor, i el repartiment de les quals es dirigeixi només al domicili dels clients finals. Amb tot, des d’UNO es considera que la taxa va contra “un servei d’interès econòmic general” per a la “societat en conjunt; uns serveis que duen anys millorant la seva qualitat i eficiència i que s’han orientat millor a les necessitats dels usuaris, mantenint la seva funció en la promoció de la cohesió social i territorial”, i que a més arriba en un moment de tensió econòmica.