29 de enero de 2023 | Actualizado 7:01

Barcelona-Catalunya Centre Logístic impulsa la creació de comunitats energètiques

L'objectiu és donar suport a la innovació i la participació en l'àmbit de les energies renovables, l'eficiència energètica i la mobilitat elèctrica
Pau Solanilla (Ajuntament de Barcelona), Pere Navarro (Zona Franca de Barcelona) i Lluís Salvadó (Autoritat Portuària de Barcelona) | BCL

El comitè executiu de Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) ha aprovat la creació d’una oficina d’impuls de comunitats energètiques al sector logístic. L’objectiu de la iniciativa és impulsar la innovació i la participació en l’àmbit de les energies renovables, l’eficiència energètica i la mobilitat elèctrica dins del context de complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) propis de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Les mesures s’han aprovat en el marc d’una sessió en la qual també s’ha abordat el pla d’acció per al 2023.

Entre altres objectius proposats per l’entitat, hi ha la recerca d’una millora competitiva del sistema logístic a Catalunya i impulsar un sistema equilibrat entre el desenvolupament econòmic, l’ambiental i el social. En aquest sentit, BCL pretén implantar nous models productius, especialment aquells relacionats amb la indústria 4.0.

BCL pretén implantar nous models productius, especialment aquells relacionats amb la indústria 4.0

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca i president de BCL, Pere Navarro, ha explicat que la potència de l’entitat es deu a “la relació publicoprivada en el sector de la logística”, i ha afegit que, amb aquesta creació, es podran adoptar mesures “que ajudin el teixit industrial i empresarial de Catalunya a formar part de la nova indústria 4.0”. Actualment, les comissions i grups de treball de BCL es divideixen en: infraestructures i serveis del transport; càrrega aèria; seguretat logística; taula de formació i ocupació; Logistics Green Deal; Logistics Innovation Hub; ODS; i promoció econòmica i sòl logístic.