2 de marzo de 2024 | Actualizado 17:05

Lluís Salvadó demana un marc legal més flexible per guanyar eficiència als ports

Garantir una major agilitat en els tràmits burocràtics és el gran repte dels ports, segons el president del port de Barcelona
Lluís Salvadó | Autoritat Portuària de Barcelona (Juanjo Martínez)

El president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Lluís Salvadó, ha fet una crida a evitar els debats “irrellevants” pel que fa a les competències de les entitats portuàries d’Espanya. Concretament, Salvadó ha subratllat que agilitzar els tràmits burocràtics i disposar d’un marc legal més flexible són els grans reptes dels ports espanyols, sobretot pel que fa a la descarbonització, que serà un dels “pilars” de la seva etapa al capdavant del port català.

Salvadó ha subratllat que el port de Barcelona no limitarà el nombre de creuers en una entrevista a TV3

Durant l’entrevista a la televisió pública de Catalunya (TV3), Salvadó també ha ressaltat el paper del port de Barcelona quant a l’ús d’energies renovables, posant èmfasi en el paper de la interconnexió d’hidrogen entre Espanya i França. En aquest sentit, ha destacat el repte que suposa trobar ubicacions per a les diferents estacions de compressió gasístiques, alhora que se’n garanteix la potència elèctrica.

Sobre el nou impost de la Generalitat destinat a gravar les emissions contaminants de creuers, portacontenidors i altres grans vaixells, el president preveu que la seva tramitació al Parlament es produeixi cap a finals del 2023. Actualment, el port de Barcelona, que no limitarà el nombre de creuers, i la Generalitat estan “en converses per buscar un encaix legal satisfactori per a tots dos”.