30 de marzo de 2023 | Actualizado 18:04

El port de Tarragona llança un concurs per crear un pulmó verd al voltant de la seva seu

La iniciativa contempla el desenvolupament d'un parc urbà de 8.000 metres quadrats per generar un espai de trobada entre port i ciutat
Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha convocat un concurs d’idees amb l’objectiu de seleccionar el millor projecte que remodeli l’entorn de la seva seu. La zona urbana on es proposa actuar és el tram final del moll de Costa, l’espai definit pel límit marcat per les vies de tren i l’estació de tren, el final del passeig del Miracle, el límit fronterer amb el port esportiu, l’entorn més immediat als dos edificis de l’autoritat portuària (institucional i administratiu) i la zona de l’edifici de la Creu Roja. La idea finalista del concurs servirà de base per a la redacció del projecte executiu que crearà un parc urbà de 8.000 metres quadrats.

Saül Garreta va avançar que la sostenibilitat i regeneració urbana serien prioritaris a la seva presidència del port

La remodelació pretén millorar la connectivitat entre la ciutat, el moll de Costa i el passeig del Miracle, alhora que impulsa la mobilitat sostenible i es redueixen les emissions de carboni. El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta, considera que el concurs d’idees “és una oportunitat perquè el millor talent local i nacional competeixi per proposar la millor solució per a un espai de trobada entre port i ciutat a través de la renaturalització, la mobilitat sostenible i els serveis del futur”. De fet, la iniciativa compleix les principals línies d’actuació que Garreta va anunciar durant els primers dies del seu mandat com a president de l’entitat en matèria de sostenibilitat i regeneració urbana.

Els professionals i les empreses interessades tenen un termini de 15 dies, des de la publicació de la licitació del concurs, per presentar una sol·licitud mitjançant la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El concurs està plantejat en tres fases: una primera d’anàlisi i d’admissió de propostes; una segona, de selecció i d’invitació a les cinc millors solucions i, finalment, l’elecció de l’opció guanyadora.