30 de marzo de 2023 | Actualizado 18:04

Jordi Torrent assumeix la secretaria general de l’associació de ports del Mediterrani

Els 23 membres de Medports han pres la decisió durant la recent celebració de la seva assemblea general a Tunísia
Jordi Torrent al costat del nou president de Medports, Pino Musolino | Autoritat Portuària de Barcelona

El cap d’Estratègia de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Jordi Torrent, ha estat nomenat secretari general de l’Associació de Ports del Mediterrani (Medports). La seva designació, ha assenyalat el recinte català, ha estat aprovada durant l’assemblea general de l’entitat mediterrània, que s’ha celebrat entre el 6 i el 7 de febrer a Tunísia. Allà mateix, també s’ha nomenat president de l’associació a Pino Musolino, qui és president, a la vegada, de l’Autoritat del Sistema Portuari del Mar Tirrè Centre Septentrional d’Itàlia. A la presa de possessió, Jordi Torrent ha manifestat que Medports “ha de continuar analitzant les tendències del comerç marítim internacional amb l’objectiu de posar en marxa iniciatives que ajudin als ports mediterranis a donar respostes eficients i competitives a les necessitats dels seus clients”.

Jordi Torrent exercirà la secretaria general de Medports durant un període mínim de dos anys

Torrent, que encapçalarà la secretaria general de Medports durant un mínim de dos anys, també ha defensat “aprofundir en la cooperació entre els membres de l’associació amb l’objectiu que els ports de la regió puguin aprofitar les oportunitats de creixement que està generant la denominada nova Ruta de la Seda i fer front als reptes del canvi climàtic”. En aquest sentit, ha afegit, “és especialment important la pròxima entrada en vigor de la zona SECA (Sulphur Emission Control Area) al Mediterrani”. L’assemblea general ha centrat les seves ponències en la resiliència, les infraestructures i la formació, i ha comptat amb la participació de l’Escola Europea Intermodal Transport.

Medports està formada per 23 membres entre els quals s’hi compten els principals ports del Mediterrani, així com les entitats gestores dels ports marroquins i tunisians. Pel que fa als espanyols, a banda del de Barcelona, s’hi troben els ports d’Algesires, Cartagena, i València. Els recintes associats a Medports representen el 70% del tràfic portuari del Mediterrani. L’objectiu de l’organització, fundada el 2018, és impulsar la col·laboració entre els ports mediterranis per afrontar els nous reptes del comerç internacional i la logística, al mateix temps que posa en relleu la centralitat i la importància del Mediterrani als nous fluxos mundials de comerç.