27 de marzo de 2023 | Actualizado 5:42

Kronospan mourà contenidors amb producte acabat des del port de Tarragona

El port també funcionarà com a via d'entrada per a matèries primeres per a la producció a la planta de Tortosa
Autoritat Portuària de Tarragona

La multinacional austríaca dedicada a la fabricació de taulells de fusta Kronospan es troba en negociacions per moure contenidors a través del port de Tarragona, segons han confirmat fonts de l’empresa a aquesta publicació. Malgrat tot, des de Kronospan no ha transcendit informació sobre quan començarien a operar aquests tràfics amb producte acabat. Per altra banda, també es preveu importar matèries primeres pel recinte català per a la producció a la planta que està construint a Tortosa (Tarragona), i que aspira a connectar amb el Corredor Mediterrani, així com per a la resta dels seus centres productius peninsulars. Entre ells, s’hi troba la planta de Castañares (Burgos).

Aquests moviments s’han conegut amb la visita recent del president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta, a les instal·lacions de Kronospan, ubicades al polígon industrial Catalunya Sud, amb la qual volia conèixer de primera mà els productes i el procés de fabricació. La visita s’ha produït en el marc d’un acte organitzat per la Cambra de Comerç de Tortosa. Saül Garreta ha volgut ressaltar “el compromís” de l’autoritat portuària que dirigeix amb la transformació econòmica “a través de la presa de decisions i la posada en marxa de projectes de descarbonització de l’activitat logística i marítima del port”, ha explicat. El president ha defensat que “les institucions que lideren aquest canvi avui seran les organitzacions competitives de demà”. Considera que la viabilitat i el desenvolupament de les empreses implica adaptar-se a les exigències de la Unió Europea per reduir les emissions de carboni al 55% per a aquest any 2030.

En aquest sentit, el president ha afirmat que el port de Tarragona “liderarà la transformació econòmica sostenible del territori”, tant des de les seves competències com col·laborant amb altres administracions i empreses. Garreta també ha explicat que l’estratègia de futur del port passa per la diversificació de tràfics, especialment a través de la captació de càrrega general, el reforç de la intermodalitat i la inversió en infraestructures ferroviàries. En aquest sentit, ha recordat la construcció de la Terminal de Guadalajara-Marchamalo, a 60 quilòmetres de Madrid, i lampliació i modernització de la Terminal de La Boella, a peu de moll, com dos dels projectes estratègics sostenibles clau per al desenvolupament del recinte portuari.