27 de marzo de 2023 | Actualizado 5:42

Goodman s’adjudica els terrenys de Nissan a la Zona Franca de Barcelona

La candidatura de l'empresa immologística australiana era l'única que havia rebut el vistiplau al concurs
CZFB

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha adjudicat la licitació per a l’arrendament dels terrenys, que fins fa un any ocupava Nissan, a l’empresa immologística australiana Goodman. L’òrgan i la mesa de contractació han aprovat la proposta presentada per aquesta companyia, l’única candidatura que va prosperar aquesta última tardor. Segons destaca la zona franca, l’adjudicació pretén generar nova ocupació alhora que garantirà “la continuïtat industrial amb un projecte vinculat a la mobilitat elèctrica, recol·locant la plantilla de Nissan, que actualment està acabant la prestació de desocupació”.

D’aquesta manera, la reindustrialització dels terrenys de Nissan encara la recta final després de la posada en marxa d’una primera fase el juliol del 2022, quan es va autoritzar l’empresa Silence per iniciar les seves activitats dins del recinte de la zona franca, ocupant-ne una extensió total de 61.078 metres quadrats i contractant diversos empleats del fabricant japonès. Nissan també va rebre l’autorització perquè el centre tècnic de l’empresa pogués continuar la seva activitat al recinte, que ocupa 38.438 metres quadrats i dóna feina a 287 treballadors.

Goodman, com a nou gestor, subrogarà els contractes a les empreses ja establertes a l’espai

Després d’aquesta adjudicació, serà Goodman, com a nou gestor d’aquests terrenys, qui subrogui els contractes a les empreses ja establertes a l’espai i alhora desplegui el hub d’electromobilitat. Aquesta iniciativa es un dels deu projectes tractors que s’han beneficiat de la línia de cadena de valor industrial del PERTE engegat pel ministeri d’Indústria i que constava d’una ajuda pública de 65,23 milions d’euros. L’objectiu d’aquest pla és crear capacitat de disseny i produir un rang complet de components i vehicles d’electromobilitat.