29 de marzo de 2023 | Actualizado 20:11

El port de Tarragona dóna per finalitzades les obres del vial perimetral de la ZAL

Els treballs, adjudicats a la UTE formada per Eiffage-Gicsa-Morell, han tingut una inversió de 3,3 milions d'euros
Autoritat Portuària de Tarragona

Les obres del vial interior que connecta la ZAL del Port de Tarragona amb les diferents carreteres i punts de connexió amb la xarxa general de carreteres han finalitzat. Segons destaca l’Autoritat Portuària de Tarragona, els treballs han suposat una inversió de 3,3 milions d’euros i s’han estès durant 15 mesos. Les obres han posat a punt un total de 1.300 metres de carretera, amb quatre carrils i dos sentits, a més de dues rotondes intermèdies.

Aquesta intervenció es va iniciar a l’octubre del 2021, després de l’adjudicació de l’obra a l’UTE formada per Eiffage-Gicsa-Morell, i va ser el primer dels tres projectes d’accessos que connectaran la ZAL del port de Tarragona amb les carreteres de l’entorn. Tot i la finalització del vial, actualment segueixen en marxa tres obres més: la rotonda C31B, el vial inferior de la C31B i el desviament del canal de drenatge. La nova rotonda se situarà a la cruïlla entre la C-31B, la TV-3146 i el nou accés a la ZAL, per facilitar l’entrada de tot tipus de vehicles, especialment camions, cap a les empreses logístiques que en un futur s’implantaran a la zona. El vial inferior de la C31B vol continuar el vial que ara es dóna per finalitzat i que permetrà connectar la ZAL amb el vial de vehicles pesants que dóna accés a l’A-7.

El treballs del vial perimetral han suposat una inversió de 3,3 milions d’euros

Recentment, també s’han anunciat altres actuacions a la xarxa viària de l’àrea de Tarragona. Fa dues setmanes, el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va anunciar la construcció d’un nou vial des de l’enllaç 6 de l’autovia A-27, que té com a objectiu millorar la seguretat de l’accés al complex industrial Polígon Nord, on diàriament hi accedeixen 5.000 persones i un nombrós conjunt de vehicles lleugers i pesants. La nova connexió s’executarà als terrenys aportats per Repsol i consistirà en un vial de mig quilòmetre que connectarà la glorieta elevada de la sortida 6 de l’autopista amb el viari del complex.