1 de abril de 2023 | Actualizado 18:52

Miquel de la Mano desembarca com a director tècnic de la BCN Port Innovation Foundation

La fundació per a la innovació del port de Barcelona busca recursos per promoure els seus primers projectes
Miquel de la Mano | Autoritat portuària de Barcelona

La BCN Port Innovation Foundation es reforça pel nomenament de Miquel de la Mano com a director tècnic de l’entitat. A través d’aquesta agència, el port de Barcelona té l’objectiu de millorar la recerca de recursos i promoure projectes que tindran lloc en el camp de la innovació. Aquestes iniciatives, tal com explica de l’autoritat portuària, estaran alineades amb els vectors on es pretén tenir un impacte, com ara la digitalització i la millora dels processos logístics i portuaris, la conceptualització de projectes innovadors de transició energètica, la lluita contra el canvi climàtic a través de la mobilitat sostenible i les energies renovables.

De la Mano és enginyer tècnic industrial de la Universitat de la Universitat de Catalunya (UPC), amb estudis de postgrau i màster en Smart Transport Systems (UPC) i tecnologies aplicades a ciutats i a la xarxa elèctrica. El nou director tècnic té experiència en transferència tecnològica, adquirida durant el seu pas a través de la Fundació I2CAT, així com l’experiència en la creació d’ecosistemes d’innovació. El nou director tècnic destaca que BCN Port Innovation Foundation ha de ser “el vehicle per accelerar i portar tecnologies i coneixements a la comunitat portuària, finançar o coincidir projectes i actuar com a oficina tècnica per recaptar fons competitius”.

La Fundació és una entitat privada els patrons fonamentals dels quals són el port de Barcelona, Ackcent i Aggity

BCN Port Innovation Foundation va néixer integrada al port de la innovació del port de Barcelona com a eina per facilitar la gestió d’iniciatives innovadores i l’acceleració de projectes de transició tecnològica, ambiental i energètica. La Fundació és una entitat privada on els patrons fundacionals són el mateix port i dues empreses tecnològiques, Ackcent i Aggity. A més d’aquests actors, un conjunt de socis participa a la fundació, la col·laboració de la qual es divideix en tres categories segons la seva contribució anual: “Dreamer” (fins a 10.000 euros), “Creator” (de 10.000 a 25.000 euros) i “Leader”(de 25.000 euros). Un altre objectiu de l’organització és generar un punt de reunió i debat en què les empreses portuàries puguin plantejar reptes on les tecnològiques puguin oferir solucions disruptives.