29 de marzo de 2023 | Actualizado 20:11

Mango ultima l’inici d’operacions a l’ampliació del seu hub logístic global

L'empresa textil confirma la recuperació de la venda a botiga física, encara que el canal online ja suposa el 36% del seu volum de negoci
La plataforma logística de Mango a Lliçà d'Amunt | Mango

El gegant de la moda Mango ha situat l’inici d’operacions a l’última ampliació del seu hub logístic de Lliçà d’Amunt (Barcelona) durant el primer semestre d’aquest any. L’empresa treballa en les obres d’extensió des de juny de 2021, quan es va anunciar que afegiria 90.000 metres quadrats addicionals als 190.000 dels que disposava llavors la plataforma. En la seva presentació anual dels resultats de 2022, Mango ha informat que el desenvolupament “s’està finalitzant actualment”, i que contribuirà “a ampliar la capacitat de gestió de peces de roba en 10.000 per hora, podent arribar a les 180.000 peces per hora”.

Amb l’ampliació, la capacitat de gestió de peces de roba pujarà fins les 180.000 unitats per hora

A les seves primeres projeccions, la multinacional tèxtil estimava desembutxacar 35 milions d’euros per l’ampliació, que havia d’estar feta a finals de 2022, una data que, més tard, va quedar ajustada a 2023. Així mateix, fa un any l’entitat va informar que la inversió pujava a 88 milions d’euros. L’última fase del desenvolupament hauria consistit en la instal·lació dels sistemes d’intralogística del magatzem. Segons les dades de Mango en anunciar l’ampliació, la nova plataforma es divideix en tres nivells i incorpora nous automatismes per complementar les seves funcions. Entre aquests afegits s’hi troben la implementació d’un classificador per seqüenciar les comandes i automatitzar la gestió de devolucions, la d’un altre més dedicat a la gestió d’expedicions, o l’ús de robots mòbils autònoms destinats al moviment intern del centre per proporcionar-hi una major flexibilitat operativa.

36% d'ecommerce

El canal online ja representa el 36% de la facturació total de l’empresa

L’objectiu de la nova infraestructura respon a la voluntat de la multinacional tèxtil d’unir tota la seva operativa de distribució en tenda amb el seu canal ecommerce, per convertir el centre de Lliçà d’Amunt en el seu centre de distribució global. Segons els seus resultats de 2022, el canal online, amb una facturació de 960 milions d’euros, ja suposa el 36% del total del negoci de l’entitat, mentre que la recuperació posterior a la pandèmia ha revertit en “impulsar a l’alça el canal físic”, segons ha assenyalat el gegant de la moda. Durant l’últim exercici, Mango va obrir 119 botigues pròpies a tot el món, disposa de 2.556 punts de venda i és present a 115 mercats.

L’empresa ha tancat l’exercici 2022 amb una xifra global de negoci de 2.688 milions d’euros, i amb beneficis nets de 81 milions d’euros, el 21% per sobre de 2021. Durant l’exercici passat, va dur a terme inversions per un valor total de 107 milions d’euros, entre les quals la de l’ampliació de la seva plataforma logística. De fet, Mango especifica que el segment logístic i les seves instal·lacions han copat el gruix d’aquestes inversions, juntament amb els desenvolupaments tecnològics i l’obertura de botigues.