7 de junio de 2023 | Actualizado 17:28
Jurat que triarà el projecte guanyador | Autoritat Portuària de Tarragona

El port de Tarragona selecciona cinc projectes per remodelar l’entorn de la seva seu

L'entitat n'escullirà un per renaturalitzar aquest espai urbà i millorar la connectivitat port-ciutat

El jurat del concurs d’idees per a la reforma urbanística de l’entorn de les seus de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha seleccionat els cinc treballs finalistes d’entre les 13 propostes presentades. A partir d’ara, la institució n’escollirà un per dotar-se d’una solució per a la renaturalització d’aquest espai urbà, millorar la connectivitat port-ciutat i moll de Costa-passeig del Miracle, alhora que es fomentarà la mobilitat sostenible. A més a més, es crearà un parc urbà de més de 8.000 metres quadrats.

El concurs, anunciat el mes de febrer passat, pretén crear un espai “accessible, natural, atractiu, agradable i transitable a peu”, segons afirma l’autoritat portuària. Els cinc equips seleccionats tindran, a partir d’ara, un mes per presentar una altra proposta més desenvolupada i optar a ser qui faci el projecte final. Un jurat de professionals no adscrits a l’entitat portuària format de forma paritària per sis persones ha estat l’encarregat de triar els cinc treballs seleccionats. A la primera fase, es van admetre les sol·licituds per participar de 21 equips professionals després de fer l’anàlisi de cada candidatura. Un cop admesos els equips, se’ls va convidar a presentar una idea inicial de manera anònima basada en una proposta gràfica i un resum de la solució. En aquest estadi del concurs, l’autoritat portuària va rebre les 13 propostes vàlides per participar-hi.

L’Autoritat Portuària de Tarragona promou un parc urbà de més de 8.000 metres quadrats

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta, va explicar al febrer que el concurs d’idees era “una oportunitat perquè el millor talent local i nacional competeixi per proposar la millor solució per a un espai de trobada entre port i la ciutat a través de la renaturalització, la mobilitat sostenible i els serveis del futur”. Aquesta iniciativa s’emmarca amb les línies d’actuació principals que va anunciar Saül Garreta durant els primers dies del seu mandat com a president de l’entitat en matèria de sostenibilitat i regeneració urbana.