7 de junio de 2023 | Actualizado 17:28

Americold duplica capacitat al seu centre logístic refrigerat de Santa Perpètua de Mogoda

La inversió de la multinacional nord-americana per ampliar aquesta plataforma a temperatura controlada és de 13 milions d'euros
Americold

La multinacional nord-americana Americold ha invertit 13 milions d’euros en l’ampliació del seu magatzem refrigerat per al sector de l’alimentació de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona). D’aquesta manera duplica la capacitat d’emmagatzematge de palets. A partir d’ara, el centre logístic podrà gestionar fins a 20.000 palets i comptarà també amb espais per a la preparació de comandes i el transport posterior per donar servei a clients repartits per tot Europa.

Amb aquesta reforma, les instal·lacions logístiques creixen en 6.300 metres quadrats per sumar 11 molls de càrrega més i incrementar la capacitat en 12.000 palets. La companyia especialitzada en emmagatzematge a temperatura controlada afegeix quatre noves càmeres de congelats i una nova càmera refrigerada.

La plataforma d’Americold a Santa Perpètua suma quatre noves càmeres de congelats i una refrigerada

A més, amb l’ampliació, Americold arriba als 55 treballadors a Santa Perpètua de Mogoda. La iniciativa ha tingut el suport d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, que ha destinat 200.000 euros del programa d’ajuts a inversions empresarials d’alt impacte.

Americold, amb seu a Atlanta i que el 2020 va adquirir la companyia nord-americana Agro Merchants Group per 1.481 milions d’euros, compta amb una plantilla de més de 16.000 treballadors i disposa de 240 magatzems refrigerats repartits pels Estats Units, Austràlia, Nova Zelanda, Xina, Argentina, Espanya i Canadà. A més de les seves instal·lacions de Santa Perpètua de Mogoda, l’empresa també disposa a Catalunya d’un centre a Palau-Solità i Plegamans (Barcelona), al port de València i al d’Algesires.