22 de julio de 2024 | Actualizado 17:13

GLP engegarà aquest any el seu cinquè actiu a Catalunya amb el centre logístic a Masquefa

La parcel·la, ubicada a la segona corona de Barcelona, desperta l'interès de diferents empreses amb què negocia la firma immologística
Acte de col·locació de la primera pedra al G-Park de Masquefa | E.M.

El promotor immologístic GLP acabarà aquest any les obres de la seva nova plataforma logística ubicada al G-Park de Masquefa (Barcelona). Així ho ha assegurat el director a Espanya de la companyia, Óscar Heras, durant l’acte de col·locació de la primera pedra del projecte, on també ha afegit que la parcel·la continua disponible. Tot i això, ja s’han produït “diferents contactes” amb grups interessats a ubicar-s’hi. Aquest projecte suposarà el cinquè actiu logístic de GLP a Catalunya, a més dels ubicats a Valls (Tarragona), Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), Vilanova i la Geltrú (Barcelona) i Constantí (Tarragona).

El G-Park Masquefa disposarà d’una superfície llogable de 29.941 metres quadrats i comptarà amb 11,7 metres d’alçada lliure per a l’emmagatzematge. Aquesta plataforma logística, que està sent construïda pel grup francès GSE, està ubicada a la comarca d’Anoia, a la segona corona logística de Barcelona, i estarà orientada la distribució local i nacional des de la capital catalana. A més, tindrà accés directe a l’AP-7 a través de la carretera BV-2249 i s’ubicarà a mitja hora de l’aeroport de El Prat a 40 quilòmetres de Barcelona.

29.941 metros cuadrados

El centre logístic de GLP a Masquefa disposarà de 29.941 metres quadrats de superfície llogable

Per part seva, el director comercial a Espanya de GSE, Ramón Lázaro, ha subratllat que es tracta d’un projecte amb “múltiples enfocaments”, però amb la intenció de dotar-lo d’una forta vessant orientada cap a la sostenibilitat. L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, ha explicat la importància de disposar d’un actiu logístic d’aquesta magnitud a la localitat. “Fa anys que la població creix molt en habitants, però calia crear ocupació de qualitat al municipi; amb aquesta plataforma esperem aconseguir-ho”.

L’altre projecte que GLP està desenvolupant a Catalunya, al G-Park Constantí, comptarà amb una superfície llogable menor, en aquest cas de 22.404 metres quadrats dins una parcel·la de 35.042 metres quadrats. La plataforma logística també oferirà accés directe a l’AP-7, encara que a través de les carreteres C-422 i TV-7211, i se situa a menys de deu quilòmetres del port de Tarragona i a set minuts de l’aeroport de Reus.