13 de julio de 2024 | Actualizado 16:57

Global Ports Holding inicia les obres de la seva terminal de creuers a Tarragona

La construcció de la nova terminal de creuers al moll de Balears comporta una inversió de 5,5 milions d'euros
Recreació digital de la nova terminal | Global Ports Holding

Les primeres actuacions per al desenvolupament de la nova terminal de creuers de Global Ports Holding a Tarragona ja s’han engegat. Segons ha informat la companyia especialitzada en aquest tipus d’infraestructures i l’adjudicatària actual de l’espai, l’edifici de la terminal disposarà d’una superfície construïda de 2.200 metres quadrats i comporta una inversió de 5,5 milions d’euros. Es preveu que la terminal de creuers entri en funcionament el maig del 2024.

S’ubica al moll de Balears, inaugurat l’octubre del 2021 i que ha comptat amb una inversió de 30 milions d’euros per part de l’Autoritat Portuària de Tarragona entre el 2020 i el 2021. La instal·lació permet una millora de la gestió del tràfi de passatgers del recinte i l’acolliment simultani de quatre creuers de grans dimensions. De fet, la inversió realitzada per l’autoritat portuària ha creat una esplanada de 40.000 metres quadrats i també s’ha preparat el moll per a la seva electrificació.

La construcció de l’edifici de la terminal de creuers es realitzarà mitjançant un enfocament modular industrialitzat off-site, fet que suposa que gran part de l’obra no es durà a terme al lloc de construcció, sinó en una indústria especialitzada, on es fabricaran els mòduls que conformaran l’edifici de forma gairebé completa. Posteriorment, aquests mòduls seran transportats al lloc de l’obra, on s’acoblaran per finalitzar-ne la construcció. A més, la terminal de creuers de Tarragona ha estat dissenyada “amb flexibilitat i capacitat d’expansió”, segons destaca Global Ports Holding, que té com a objectiu anticipar-se a les necessitats futures de la indústria de creuers.