21 de junio de 2024 | Actualizado 13:33

Adif adjudica el subministrament i el transport d’aparells de via en ample UIC de La Llagosta

Voestalpine Railway Systems JEZ serà la companyia que farà els treballs per 7,5 milions d'euros i amb un termini d'execució de 24 mesos
Terminal de La Llagosta | Adif

L’empresa especialitzada en material de via Voestalpine Railway Systems JEZ s’ha adjudicat el contracte per subministrar i transportar els aparells de via que permetran enllaçar en ample estàndard la terminal intermodal de La Llagosta (Barcelona) amb el Corredor Mediterrani. Les obres disposen d’un pressupost de 7,5 milions d’euros i un termini d’execució de 24 mesos, segons ha concretat Adif. Amb aquesta nova inversió en l’adaptació de la terminal intermodal, La Llagosta ja ha mobilitzat “aproximadament 97 milions d’euros”, ha assenyalat el gestor ferroviari.

30 desviaments

Voestalpine subministrarà 30 desviaments per generar les connexions ferroviàries de la terminal

Voestalpine Railway Systems JEZ subministrarà “27 desviaments d’ample mixt per a via sobre balast i tres convencionals més en ample estàndard”, ha especificat Adif, així com “quatre aparells de dilatació d’alta velocitat (un de carrera 1.000 mm i dos de carrera 500 mm en ample ibèric o estàndard)”. A més de fabricar-los, la divisió espanyola del grup Voestalpine també ha de transportar els aparells fins al lloc de col·locació i assessorar “durant la fase de col·locació en via, anivellament i alineació i les operacions d’ajust finals per a la seva integració a l’enclavament definitiu o la seva posada en servei”.

La Llagosta forma part de la xarxa de “nodes estratègics d’Adif” i està passant per una fase d’adaptació a la seva futura activitat intermodal. Un cop acabats els treballs, s’haurà de connectar “en ample mixt a la línia El Papiol-Mollet i en ample estàndard a la xarxa d’alta velocitat, en tots dos casos des de la Bifurcació de Mollet”, ha recordat Adif. D’altra banda, també “està previst remodelar els accessos a la terminal mitjançant la connexió en ample estàndard” per completar les connexions a la xarxa.

El gestor ferroviari va confirmar recentment l’adjudicació de la seva gestió i explotació a la unió temporal d’empreses formada per l’operador suís Hupac i l’espanyol TPNova, per una renda de 19,2 milions d’euros en 20 anys. Al concurs, que va quedar resolt a principis de juliol, també s’hi havien presentat actors del sector com Renfe Mercancías (en ute amb Duisport i Kombiverkehr) i VIIA, filial de l’entitat estatal francesa SNCF. Segons recorda Adif en un comunicat, la instal·lació “es convertirà en un referent per al tractament de trens de mercaderies de longitud estàndard interoperable (compatible amb la resta de les xarxes ferroviàries europees) de 750 m”.