22 de julio de 2024 | Actualizado 17:13

Fruport demanda més espai en el port de Tarragona davant la major importació de fruita

La terminal especialitzada en fruita del port de Tarragona necessita més superfície per a atendre el seu client Cosiarma
Operativa de descàrrega d'un vaixell de Cosiarma a la terminal de Fruport a Tarragona | Fruport

L’Autoritat Portuària de Tarragona tramita per a l’única terminal del recinte català especialitzada en fruita, Fruport, una nova concessió d’un espai logístic de 4.773,85 metres quadrats en el moll de Rioja. La necessitat de l’espai ve donada, segons la terminal, pel trànsit regular del seu client Cosiarma amb escales de vaixells especialitzats en el transport frigorífic de fruita paletitzada, que escalen setmanalment a Tarragona.

Fruport sol·licita el nou espai per un termini de cinc anys per a l’emmagatzematge de fruita

La quantitat de moviments de contenidors en cada vaixell és aproximadament de 150, repartits en 30 reefer plens de descàrrega, 50 dry buits de descàrrega, 60 reefer i dry plens de càrrega i deu reefer buits de càrrega. “La quantitat de moviments esperada és entre 7.000 i 8.000 teus anuals”, apunten des de Fruport. La petició del nou espai, actualment en fase d’informació pública, contempla un termini de concessió de cinc anys per a l’emmagatzematge de fruita i una altra mercaderia complementària contenerizada.

Cal recordar que Fruport rep al voltant de 180.000 tones anuals de fruita, majoritàriament kiwis, pinyes i bananes. La terminal disposa de dues instal·lacions frigorífiques amb capacitat per a 15.000 palets, una campa de 5.000 metres quadrats per a contenidors i 100 connexions reefer. Per part seva, Cosiarma és una companyia naviliera (nascuda en el 2007 de la fusió amb altres empreses pertanyents al mateix hòlding empresarial, Orsero) amb una flota de quatre vaixells refrigerats que ofereixen servei setmanal entre Centreamèrica (transport de càrrega seca a República Dominicana i Costa Rica) i el Mediterrani (bananes i pinyes principalment als mercats d’Espanya i Itàlia).