21 de junio de 2024 | Actualizado 11:36

Ermewa posa a prova els vagons d’autopista ferroviària de Talleres Alegría a Barcelona

És la primera vegada que aquest tipus de material rodant d'ample ibèric es fabrica a Espanya durant el segle XXI
Els vagons fabricats per Tallers Alegria per a Ermewa en la terminal de Can Tunis | Joan Carles Salmeron

El fabricant asturià de material i equips ferroviaris Talleres Alegría produirà 50 vagons per a autopista ferroviària. És la primera vegada que aquest tipus de material rodant d’ample ibèric es fabrica a Espanya durant el segle XXI, tal com confirma l’historiador ferroviari Joan Carles Salmerón en la seva obra ‘Transport multimodal i autopista ferroviària. La nova era de la logística terrestre’. Amb anterioritat, hi han hagut d’altres, com quan Macosa a la dècada de 1980 va produir vagons per a pujar semiremolcs per a l’empresa Giribets i Renfe.

Els vagons ‘poche’ articulats de sis eixos amb safates per a plataformes tipus Nikrasa encarregats per Ermewa estaran llestos per a operar en el primer trimestre de 2024. Està previst realitzar el 20 de novembre una prova d’aquests nous vagons en la terminal de Can Tunis (Barcelona).

La comanda de Ermewa de mig centenar de vagons estarà llesta en el primer trimestre de 2024

“Hi ha diversos possibles clients, però ja s’està negociant un contracte de lísing amb un, encara que no està signat encara”, avança el responsable d’Espanya i Portugal en Ermewa, Jordi Ortuño. També recorda que el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha concedit ajudes a Ermewa per un total de 17,3 milions d’euros, però no sols per a aquests 50 vagons, sinó també per a altres 150 vagons portabobines. A més, explica que la comanda per a aquests vagons que usen safates per a pujar els semiremolcs al tren respon a les perspectives de creixement previst en autopistes ferroviàries a Espanya. “És una aposta europea que ara el Govern d’Espanya també està fomentant, preparant les infraestructures per a aquest tipus de transport, així com donant incentius per a invertir en material rodant”, ha manifestat el directiu.

Talleres Alegría constata un increment de comandes per les ajudes del Govern al material rodant

Des de Talleres Alegría, el director tècnic de Material Rodant, Gonzalo Cuetos, destaca que Ermewa no són els únics que estan interessats en aquesta mena de vagons. “Actualment, tenim altres possibles comandes en negociació, pròxims a materialitzar-se, però l’únic tancat és el de Ermewa”, subratlla. En aquest context, afegeix que han notat un increment generalitzat de les comandes, no sols d’autopista ferroviària, “degut, en part a les ajudes del ministeri de Transports”. No obstant això, Gonzalo Cuetos adverteix que ara la qüestió serà “saber si aquesta tendència es manté després del 31 de desembre de 2025”.