13 de julio de 2024 | Actualizado 16:57

Transports licita la redacció de part dels accessos viaris al port de Barcelona

L'obra forma part dels nous accessos ferroviaris sud i la seva redacció suposa un contracte de 2,9 milions d'euros
Vista aèria de la zona sud del port de Barcelona | Autoritat Portuària de Barcelona

El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha llançat la licitació per a la redacció del projecte constructiu d’un nou accés viari al port de Barcelona, infraestructura que s’emmarca en el desenvolupament dels accessos ferroviaris i viaris sud al recinte català. L’anunci es concreta en un contracte de 2,9 milions d’euros i arriba poc després que Adif fes el propi amb la part ferroviària i una altra part del traçat viari, per 12,2 milions d’euros.

Es tracta en concret de la construcció d’un tram per a enllaçar l’autovia A-2 amb el quilòmetre 0,510 de la futura autovia d’accés al recinte, on connectarà amb el traçat que desenvolupa Adif. La gestió d’aquest projecte recau sobre la direcció general de Carreteres i els treballs posteriors plantegen un pressupost estimat de 98,5 milions d’euros. Fonts del ministeri assenyalen que tots dos projectes “es coordinaran”.

98,5 milions d'euros

Els treballs d’obra tenen un cost estimat de 98,5 milions d’euros

Les principals actuacions d’aquests treballs inclouen l’ampliació de la calçada de la A-2, afegint un carril en cada sentit. Així mateix, també es construiran diversos punts d’encreuament en un traçat que discorre per la zona de Cornellà de Llobregat (Barcelona) i es reposarà un pas superior per la pròpia autovia. Està prevista la construcció de murs de formigó armat i l’actualització dels camins de servei. D’altra banda, el projecte també ha de recollir les actuacions sobre serveis que ja existeixen en el seu recorregut, i “les expropiacions corresponents”, assenyala l’anunci de ministeri.

Transports adverteix que “l’anàlisi del projecte bàsic” i la consegüent “realització d’un nou estudi de trànsit” podrien fer emergir “necessitats addicionals ” en la infraestructura. En particular, assenyala “el disseny de la confluència-bifurcació del nou accés al port en conjunció amb els enllaços” a les poblacions de Cornellà i l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).