22 de julio de 2024 | Actualizado 17:13

Tarragona llança un districte d’economia blava per a impulsar el seu ecosistema d’innovació

La iniciativa porta tres mesos en marxa i té dos projectes d'acceleració de startups en actiu, a l'espera d'una nova convocatòria
El president del port de Tarragona, Saul Garreta, entre el conseller delegat de Startsud, Marc Arza (esquerra) i el gerent de Apport, Marc Roca | Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona i la seva comunitat empresarial -Apport- han llançat un districte d’economia blava per a dinamitzar la innovació privada de l’activitat portuària. Blue Innovation Hub, com s’ha batejat la iniciativa, fa tres mesos que es conforma i preveu “acollir fins a unes sis startups innovadores” en els pròxims mesos que desenvolupin eines en l’àmbit del recinte, han detallat els seus impulsors. L’objectiu és accelerar aquests projectes al mateix temps que es posen en contacte amb empreses de la comunitat portuària de Tarragona per a establir sinergies i respondre a les seves necessitats de desenvolupament tecnològic i mediambiental. Com ja va avançar en el seu moment l’autoritat portuària, Startsud és l’empresa que gestiona tot el projecte. Segons ha detallat el seu conseller delegat en la posada de llarg del hub, Marc Arza, “actualment hi ha dos projectes en marxa i un altre en fase d’ideació”.

“Les entitats públiques hem d’actuar com a facilitadores de la innovació privada”
Saül Garreta President de l'Autoritat Portuària de Tarragona

La idea amb la qual treballen els impulsors del hub és la d’instal·lar-se en la seu institucional del port tarragoní, que “després ha d’irradiar el seu dinamisme i el del port cap a la resta de la societat metropolitana”, ha argumentat el president de l’autoritat portuària, Saül Garreta. La principal activitat del hub en la seva fase inicial serà la de “mentorar i acompanyar” a les startups i la d’oferir-lis un espai físic. De fet, l’autoritat portuària ha insistit en el seu rol de “facilitadors públics” de l’activitat privada que es desenvolupi en el districte, encara que també es podran canalitzar fons destinats a innovació que puguin procedir de Ports de l’Estat i el seu programa Ports 4.0.

D’altra banda, Marc Arza (Startsud) ha detallat que “en la primera fase, quan fa falta finançament, sol tractar-se només d’uns pocs milers d’euros”, mentre que en la segona fase d’acceleració de les startups -quan la idea de negoci ja comença a prendre forma-, Startsud acudeix a la seva xarxa d’inversors per a finançar els possibles projectes. “No serà el hub el que hagi de dedicar els recursos”, ha aclarit Arza. Així mateix, Startsud també plantejarà a les empreses del port i al mateix recinte que “exploti les seves idees de negoci innovadores no com una cosa interna, sinó a través de l’emprenedoria”. El conseller delegat de l’empresa d’acceleració ha assenyalat que “per a una empresa gran i establerta, generar una nova divisió de negoci li costaria un any i al voltant d’un milió d’euros”, en canvi, “amb un equip emprenedor en sis mesos es pot provar un pilot i portar-lo al mercat perquè acabi convertint-se en una startup”.

Startsud treballa amb una xarxa d’inversors privats per a accelerar les startups

El hub en economia blava també espera treballar amb les empreses d’Apport oferint assessorament i mentorització en termes d’emprenedoria i innovació. La iniciativa es proposa ajudar aquestes empreses a detectar startups en diversos mercats “que puguin convertir-se en projectes que neixin aquí”. En aquest sentit, es busca atreure fins i tot startups a nivell europeu que s’interessin per provar pilots en el port de Tarragona. Més enllà dels projectes actuals en cartera, el hub llançarà pròximament una nova convocatòria amb vocació continental “que atregui entre dues i sis noves startups cap a abril-maig” per a començar a accelerar-les en l’àmbit portuari. A partir d’aquí, la idea és de dur a terme “convocatòries semestrals”, han afegit fonts de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

DIRECTORI D’INNOVACIÓ, BIG DATA I INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL
Els primers projectes de Startsud a Tarragona s’han centrat en la creació “d’un directori d’economia blava” i en un ús tecnològicament avançat del sistema de cambres del port. El primer cas porta el nom de ‘Blue Port Leaders’, i consisteix a generar “una plataforma de bones pràctiques per a les empreses del sector”, segons ho ha resumit Arza (Startsud). “Les empreses poden veure en quin punt estan en innovació i sostenibilitat mitjançant uns rànquings”, al mateix temps que entren en contacte amb “el conjunt de l’ecosistema de l’economia blava” amb vocació de ser global, o com a mínim de rang europeu.

El primer pilot es realitzarà a Tarragona, però els seus impulsors esperen que això pugui traslladar-se a altres instal·lacions “com Barcelona i València”, que entren en el radi potencial d’aplicació futura dels projectes. Cal destacar que tots dos ports compten també amb iniciatives homologables com són les fundacions BCN Innovation (Barcelona) o Valenciaport (València).

D’altra banda, el hub ja treballa amb Detectix: una startup que empra big data i intel·ligència artificial per a desenvolupar nous serveis “en el sistema de cambres ja existents del port”. Ja s’han aprovat dos pilots previs en ports mediterranis dins d’aquest projecte, en els quals s’ha desenvolupat un control de torns en els amarraments de ports esportius mitjançant l’ús ampliat dels dispositius de gravació. “Això permet millorar molt l’ús dels amarraments, però aquesta tecnologia també ens permet anar més enllà” i aplicar-la en altres camps de l’activitat portuària per a millorar-los, ha argumentat Marc Arza.