30 de mayo de 2024 | Actualizado 0:01

El servei i la qualitat es mantenen com la gran preocupació per als cargadors

L'evolució del transport retrocedeix dues posicions entre les inquietuds dels cargadors i cau a la vuitena posició
Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El XIV Baròmetre del Cercle Logístic elaborat pel Saló Internacional de la Logística de Barcelona (SIL) conclou, de nou i per tercer any consecutiu, que el servei i la qualitat es mantenen com la principal preocupació dels cargadors espanyols. Dels més de mil directors de logística o supply chain espanyols enquestats, el 20,6% consideren que aquest aspecte és el més important a tenir en compte, seguit de l’eficiència i l’optimització de costos i estocs (18,3%) i de la rapidesa, la puntualitat i el compromís (14,8%). Així mateix, destaca el retrocés de dues posicions de la preocupació per l’evolució del sector del transport, situant-se així al vuitè lloc, disminuint el 3% respecte a l’exercici anterior.

D’altra banda, el baròmetre assegura que el 80,7% d’empreses estan compromeses amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en l’horitzó de l’Agenda 2030. Aquesta dada representa un augment del 3,5% respecte a 2023. En el que refereix a les inversions previstes en els pròxims cinc anys, més de la meitat de les empreses superarà el milió d’euros d’inversió, representant el 51,2% dels enquestats. El 48,8% dels enquestats afirma que les seves empreses invertiran menys d’un milió d’euros per a adaptar-se a l’economia 4.0, xifra que disminueix l’11,9% respecte a 2023.

Una altra de les conclusions que llança l’informe és que l’automatització de les operacions tindrà un paper fonamental en la logística del futur, en opinió del 31,2% dels enquestats. La xifra posiciona a aquest concepte com el primer del llistat dels elements essencials per als pròxims anys, avançant així a la col·laboració en matèria de transport, que cau a la segona posició amb el 27,2%. En tercer i quart lloc, es troben l’intercanvi d’informació estandarditzada (22,6%) i la personalització del servei (12,3%).

Respecte a la subcontractació d’activitats logístiques per part de les empreses, el baròmetre no observa canvis significatius respecte a la tendència avaluada en els últims anys. És per això que les activitats més subcontractades continuen sent el transport (92%), la distribució (54%) i l’envàs i embalatge (28,3%), totes elles mantenen la mateixa posició respecte a l’exercici anterior. Per part seva, els directius logístics assenyalen que la qualitat és l’aspecte més important quan han de subcontractar aquests serveis, representant el 89,4% i incrementant el 6,8% respecte a 2023.

“Les empreses logístiques assenyalen a la innovació com a peça fonamental per a millorar la cadena de subministrament”

L’informe detalla que el 89,5% de les empreses considera que la innovació ha contribuït en la millora de l’eficiència de la logística. Concretament, afirmen que l’automatització i la robotització incrementen de manera significativa el funcionament de la cadena de subministrament. Quant als aspectes que contribueixen a la visibilització de la logística com un servei de primera necessitat, els professionals participants en el baròmetre destaquen els conflictes internacionals geopolítics (36,3%), l’increment del ecommerce (31,5%) i la pandèmia de la Covid-19 (25,3%).