30 de mayo de 2024 | Actualizado 0:01

Michelin puja als trens de Synergy per a aprovisionar la seva fàbrica a Vitoria

El fabricant de pneumàtics importa ara a través del port de Barcelona i des d'allà es puja al tren que enllaça amb Miranda de Ebro
Synergy

L’operador ferroviari de Hutchison Ports, Synergy, està movent amb tren els subministraments per a la fàbrica que Michelin té a Vitoria (País Basc). Des de la passada tardor, el fabricant francès de pneumàtics va traslladar al port de Barcelona la totalitat d’aquests tràfics, que arribaven a València per via marítima i després es traslladaven en camió fins a Vitoria. Així ho ha revelat el general manager de Synergy, Pablo García, durant una presentació al port català, durant la qual ha qualificat aquesta operativa com un cas d’èxit per al ferrocarril. “Els hem donat una solució ferroviària eficient que igualés pràcticament els temps del camió, però els costos del qual són molt més reduïts”, ha manifestat.

Els contenidors de Michelin arriben setmanalment a la terminal BEST de Hutchison Ports

L’arribada de contenidors de Michelin es produeix setmanalment, amb volums variats, i es trasllada amb tren des de la terminal BEST de Barcelona (també del grup hongkonés Hutchison Ports) fins a la Terminal de Contenidors de Miranda (JSV Logistic), situada a Miranda de Ebro (Burgos), i que es troba pròxima a la instal·lació de Michelin. “Vaig parlar amb Michelin recentment i estan molt contents amb com es treballa, arriben vaixells amb milers de teus i es pugen al tren, va tot molt fluid”, ha explicat el responsable de l’operador ferroviari, abans d’afegir que “a empreses d’aquesta grandària els beneficien aquest tipus d’operatives”. Els serveis de Synergy entre Barcelona i la terminal burgalesa són regulars des de fa uns anys, “i estan oberts a tota mena de tràfics, també a empreses que només mouen un contenidor al mes”, ha puntualitzat García.

De fet, el general manager de Synergy ha aclarit a aquesta publicació que l’operativa de Michelin no és un tren en exclusiva, sinó que es tracta de tenders “de renovació bianual o anual” que la companyia transitària que els gestiona ha passat a treballar amb la seva companyia. La fàbrica vitoriana de Michelin importa volums elevats de cautxú per als seus pneumàtics i, de fet, es va veure afectada a inicis d’any pels atacs houthis al Mar Roig, que van obligar a aturar la producció durant un breu període de temps davant l’allargament d’escales que la crisi va provocar al tràfic marítim internacional.