30 de mayo de 2024 | Actualizado 0:01

Tarragona posa en marxa un programa d’innovació per a la seva comunitat d’empreses

La iniciativa sorgeix del districte d'innovació del port i començarà aplicant-se a tres companyies de tres sectors diferents
La seu institucional del port de Tarragona alberga el seu districte d'innovació | Autoritat Portuària de Tarragona

El port de Tarragona ha llançat a través del seu districte d’innovació, Blue Innovation Hub, un programa de suport a la innovació per a les empreses de la seva comunitat. L’organisme que agrupa aquestes companyies, Apportt, i l’empresa que gestiona el districte, Startsud, lideren aquesta iniciativa de sis mesos que començarà aplicant-se a tres “importants empreses” del recinte, i que segons han revelat fonts de l’autoritat portuària, es dediquen als sectors de l’estiba, la química i els serveis digitals. El programa s’aplica des d’aquest mes d’abril i en tres fases, amb l’objectiu que les companyies “guanyin en capacitat innovadora”.

Cada programa serà personalitzat segons l’empresa participant

La primera fase del programa consisteix en una “auditoria d’innovació”, en la qual els seus impulsors “realitzaran entrevistes i enquestes” amb les empreses per a “identificar els principals desafiaments, oportunitats i recursos disponibles” que tenen en el seu context portuari i de cara als seus desenvolupaments innovadors. En segon lloc, es produirà una “identificació” de les àrees que es puguin millorar mitjançant l’ús de la innovació. En la tercera fase, es duran a terme diversos “programes de capacitació i sensibilització” per a “fomentar una cultura de la innovació dins de les empreses”, expliquen les fonts del port.

El mètode del programa consisteix a personalitzar l’aproximació que fa a cadascuna de les empreses participants, “amb seguiment quinzenal per a constatar la seva evolució i valorar si fer un pas més o no” en cada cas i moment. Així mateix, també està oberta la porta a modificar el seu funcionament segons aquestes valoracions. D’altra banda, el districte digital també busca generar una “xarxa” lligada a la innovació de les empreses del recinte mitjançant les reunions i les trobades en el marc del programa. Com ja es va anunciar en la seva presentació al gener, la mentorització en aquest àmbit de les companyies del port tarragoní és una de les funcions principals de Blue Innovation Hub.