14 de junio de 2024 | Actualizado 18:23

APM reconeix el seu interès per operar la futura terminal de contenidors enfront a BEST

L'estibadora ha notat l'influx del transbord a la terminal de Barcelona, però creu poder gestionar-ho sense recórrer a capacitat addicional
El director general d'APM Terminals Spanish Gateways, Julián Fernández, la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, i el president del port de Barcelona, Lluís Salvadó, han participat en la presentació i avarada de 17 noves grues a la terminal d'APM | E.M.

L’empresa de gestió portuària del gegant Maersk, APM Terminals, manté la porta oberta a gestionar una futura nova terminal de contenidors al port de Barcelona, segons es desprèn de les paraules del seu màxim dirigent a Espanya, Julián Fernández. Durant un acte celebrat en les seves actuals instal·lacions, el directiu ha expressat a aquesta publicació que “nosaltres estem apostant fort a Barcelona, i volem ser un jugador important a futur”. En aquest sentit, “això inclou que revisem les condicions i participem en una eventual licitació en el futur”, ja que la intenció de la companyia és la de romandre al recinte català durant els pròxims anys. El director general d’APM Terminals Spanish Gateways ha afegit que “continuarem invertint i les inversions que estem fent ara ja signifiquen un pas més cap a aquest futur i cap a créixer amb el port”.

“Continuarem invertint en la nostra actual terminal de Barcelona”
Julián Fernández Director general d'APM Terminals Spain Gateways

La idea d’una nova terminal de contenidors a la instal·lació portuària catalana porta anys sobre la taula i va prendre impuls en 2018 sota la presidència de Mercè Conesa, qui va posar en marxa els estudis per a definir la nova infraestructura. Segons els plans que ha expressat en diverses ocasions per l’autoritat portuària, la nova terminal se situaria al sud de la instal·lació, en el moll exterior oposat a l’actual infraestructura de Hutchison Ports BEST. Les anteriors presidències del port barceloní van situar l’horitzó de materialització d’aquests plans cap a 2030 i el projecte contemplava un possible trasllat de tota l’activitat de contenidors cap a aquesta zona del port, per la qual cosa no seria descartable un trasllat d’APM des de la seva ubicació actual, a la zona central del recinte.

El projecte va néixer en un moment de creixement exponencial dels tràfics de contenidors a Barcelona, una situació que ara torna a produir-se a causa de l’influx del transbord provocat per la crisi del Mar Roig i el desviament de vaixells per l’Atlàntic, que porta als grans portacontenidors a descarregar en recintes de l’oest mediterrani com el de la capital catalana. De moment no hi ha noves informacions sobre el projecte, però el port sí que té en marxa una ampliació de la seva capacitat per a gestionar càrrega conteneritzada a la terminal BEST, que està expandint el seu espai operatiu. En relació a l’increment del transbord, més lligat a la conjuntura i amb un horitzó incert i dependent de l’evolució en el Golf d’Aden, l’autoritat portuària va intervenir recentment per a ordenar l’amarrament dels vaixells a la instal·lació de Hutchison Ports, i APM Terminals també va posar en marxa mesures per a agilitzar la rotació a les seves esplanades de magatzematge.

La idea d’una nova terminal de contenidors a la instal·lació portuària catalana porta anys sobre la taula

El màxim directiu d’aquesta última a Espanya, Julián Fernández, ha reconegut que “efectivament hem experimentat un augment dels volums”, però s’ha referit “al pla de millora de l’empresa que portem aplicant en els últims tres anys per a augmentar la productivitat” com a salvaguarda principal per a gestionar la situació. “Fins ara hem solucionat la situació de la millor forma i estem llestos per a continuar manejant-ho”, ha insistit.

ES POSEN EN MARXA LES 17 STRADDLE CARRIERS HÍBRIDES
Aquests pics d’activitat a APM Terminals Barcelona han coincidit amb l’arribada de part de les grues que la companyia ha anat adquirint en els últims anys i que estan lligades a inversions per a allargar la seva concessió almenys fins a 2036. Aquest dijous s’ha celebrat a la terminal el bateig de 17 noves straddle carriers híbrides de la marca Konecranes que ja es posen en operacions, a les quals han de seguir-les altres cinc totalment elèctriques i la recepció de les quals i la posada en marxa s’espera per al mes vinent de setembre. El total del paquet suposa una inversió de 21,4 milions d’euros. Julián Fernández ha recalcat la importància dels nous equips per a reduir les emissions de la seva instal·lació, concretament “50 tones de CO2 cada any”, ha detallat.

La filial portuària de Maersk també té pendent la recepció d’altres tres grues, en aquest cas estructures STS (ship to shore) encarregades al fabricador xinès ZPMC i sobre les quals Fernández ha anunciat que “estan ja preparades a la Xina i arribaran a Barcelona en el segon trimestre del pròxim any”. En 2020, la signatura terminalista va situar la inversió en 30 milions d’euros per a aquests equips.

“No tindria sentit que nosaltres descarbonitzem si després els nostres concessionaris no ho fan”
Lluís Salvadó President de l'Autoritat Portuària de Barcelona

En paral·lel, el director general d’APM Terminals Spanish Gateways també s’ha referit a les obres en marxa per a “reforçar i aprofundir un quilòmetre de moll”, que forma part del compromís inversor de 104 milions d’euros que va subscriure la terminal amb Barcelona per a prolongar la seva concessió. Amb aquests treballs, ha assegurat Julián Fernández, “podrem rebre els vaixells portacontenidors més grans del món a partir del pròxim any”. El directiu ha relacionat aquesta fita amb la posada en marxa de l’aliança naviliera Gemini, entre Hapag-Lloyd i la matriu d’APM Terminals, Maersk: “la cooperació ve amb grans canvis en la indústria i això tindrà un impacte positiu en els ports espanyols”, ha asseverat.

També present en l’acte de presentació de les grues, el president del port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha expressat “satisfacció” per la “labor d’APM Terminals” a la instal·lació. Salvadó ha emmarcat la renovació dels equips de la terminal en el procés de descarbonització de tot el recinte, que el principal vector del qual és l’electrificació de molls, i ha assenyalat que “no tindria sentit que nosaltres ho féssim si després els nostres concessionaris no duguessin a terme iniciatives com les d’APM”. Així mateix, el president de la instal·lació barcelonina també ha emplaçat a l’autoritat portuària i a l’empresa concessionària a “dur a terme grans col·laboracions en el futur”.