17 de junio de 2024 | Actualizado 18:04

Barcelona accelera el seu districte d’innovació portuària davant la demanda de les empreses

El port inicia una primera fase d'establiment als tinglados de Sant Bertran, abans de situar allà tot el seu hub innovador en 2027
El president del port de Barcelona, Lluís Salvadó (segon per l'esquerra) i membres de l'autoritat portuària i de World Trade Center Barcelona a la porta de la nau habilitada per a acollir la següent fase de BlueTechPort. | E.M.

El port de Barcelona ha accelerat la posada en marxa del seu futur districte d’innovació i economia blava als antics tinglados de Sant Bertran. L’autoritat portuària ha decidit habilitar ja per al pròxim mes de setembre una de les naus d’aquest espai per a acollir part del seu projecte BlueTechPort, que fins ara estava funcionant en fase pilot en les instal·lacions de Tech Barcelona en un altre espai del recinte, però que va ser concebut per a situar-se als tinglados. El president de l’autoritat portuària, Lluís Salvadó, i altres representants del recinte han explicat que les oficines actives fins ara, al Palau de Mar de Barcelona, “estaven pràcticament plenes i continuaven havent-hi empreses que volien sumar-se a aquest ecosistema”, per la qual cosa s’ha procedit a activar una fase transitòria d’establiment als tinglados abans d’abordar el condicionament complet de l’immoble, que començarà en 2025.

“Prendrem experiència, coneixement i massa crítica amb aquesta fase”
Lluís Salvadó President de l'Autoritat Portuària de Barcelona

El projecte dels tinglados es trobava al germen del districte d’innovació del port, concebut “fa uns quatre anys”, com ha recordat Lluís Salvadó, però va prendre impuls amb el Pla d’Innovació que a mitjans de 2022 va promoure l’administració que llavors liderava Damià Calvet. L’autoritat portuària ha presentat un projecte amb vista a estar totalment operatiu en 2027, i que costarà un total de 50 milions d’euros per a remodelar i condicionar les sis naus dels antics tinglados. La infraestructura tindrà 25.000 metres quadrats per a albergar a empreses i institucions de diferent grandària i tipologia, encara que totes elles “amb l’economia blava com a vector”, ha especificat el president del port. Entre 2025 i l’any de la posada en marxa, s’executaran les inversions i es faran els treballs per a la posada a punt.

Mentrestant, l’autoritat portuària buscava una alternativa “amb una baixa inversió” que pogués servir per a reunir més companyies de l’ecosistema BlueTechPort, d’aquí el condicionament d’una de les naus. L’espai compta amb 1.500 metres quadrats i “al setembre ja hauria de tenir un percentatge d’ocupació raonable”, ha apuntat el director general de l’empresa portuària World Trade Center Barcelona (WTCB), Carles Anglada. La seva companyia és l’encarregada d’habilitar la nau.

Els seus promotors ja estan iniciant les fases de comercialització de les oficines, encara que la presentació més formal es farà en el marc del pròxim Saló Internacional de la Logística de Barcelona (SIL), que se celebra entre el 5 i el 7 de juny. Anglada ha manifestat que “encara ens queda treball” per a condicionar per complet les oficines, i ha afegit que l’espai “serà un dels primers del port de Barcelona que gaudirà de la xarxa 5G del recinte, en màxima qualitat i sense cables”. Per part seva, Lluís Salvadó ha destacat que aquesta primera nau dels tinglados permetrà a l’autoritat portuària “prendre experiència, coneixement i massa crítica perquè l’inici definitiu de BlueTechPort en 2027 en Sant Bertran no parteixi de zero, sinó que ja hi hagi treball fet”. Aquesta primera nau que entra en funcionament serà després l’última a afegir-se a la fase definitiva del projecte, una vegada s’hagin remodelat les altres cinc.

CONTINUÏTAT DE BLUETECHPORT AL PALAU DE MAR
L’autoritat portuària també ha traslladat que el seu districte d’innovació i economia blava mantindrà actives les oficines que ocupava fins ara al Palau de Mar, al costat del Passeig Joan de Borbó de la capital catalana. Les instal·lacions van començar a donar cabuda a les primeres empreses al juliol de l’any passat, i actualment compta amb 17 entitats en 200 metres quadrats útils. Es tractava “d’una prova pilot per a veure com responia la demanda empresarial a la innovació que mira al mar”, ha apuntat la directora d’Innovació del port, Emma Cobos. La directiva ha qualificat aquella prova pilot d'”èxit” donada la falta d’espai resultant a la seva primera ubicació.

La iniciativa BlueTechPort transcendirà l’àmbit de les startups

Les empreses que han estat integrant fins ara el districte serien “de tipus molt diversos”, ha descrit Cobos, però totes elles sempre lligades a la idea d’economia blava. “No es tracta només de negocis marítims o portuaris, sinó amb una ambició molt més oceànica”, ha afegit. Cobos ha posat exemples d’entitats que utilitzen tecnologies com blockchain o intel·ligència artificial per a processos que sí que estan molt directament lligats a l’activitat portuària, com per exemple al bunkering de vaixells, però també ha invocat una companyia que dissenya “pantalles resistents a l’aigua marítima”, al transitari JCV, i altres signatures “més lligades a activitats relacionades amb el medi ambient”. L’autoritat portuària també ha assenyalat que la seva BlueTechPort transcendirà l’àmbit startup i albergarà negocis de tota grandària, i ha posat com a exemple la signatura HCL Tech, amb seu a l’Índia i delegacions a tot el món, i que també té representació a les oficines actuals del districte d’economia blava.