24 de junio de 2024 | Actualizado 5:35

El port de Barcelona aconsegueix una alta participació en les seves jornades per a la ciutadania

Es reserven el 99% de les més de 16.000 entrades per a les visites guiades al recinte portuari en aquesta primera edició de portes obertes
Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha aconseguit una elevada participació durant les primeres jornades de portes obertes al seu recinte. Aquestes jornades tenen lloc aquest cap de setmana, del divendres 24 al diumenge 26 de maig, amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania una sèrie d’activitats de lliure accés, a més de visites històriques, terrestres i marítimes per les instal·lacions. Segons fonts de l’entitat portuària, han estat reservades “el 99% de les més de 16.000 entrades per a les visites guiades”.

Per part seva, el president del port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha emfatitzat en què l'”aclaparadora resposta” per part dels ciutadans mostra l'”interès i la curiositat per conèixer de prop el funcionament, la història i els projectes de futur del port”. Així mateix, l’entitat portuària ha habilitat un espai de divulgació obert a la plaça del Portal de la Pau, batejat com ‘Àgora Port’, per a oferir “xerrades, activitats i esdeveniments culturals”.

Durant les visites guiades, els assistents tindran la possibilitat de familiaritzar-se amb les instal·lacions portuàries, i a més, conèixer el funcionament d’una terminal de contenidors, de la tecnologia 5G utilitzada al recinte i del pla d’electrificació de molls Nexigen. A més, també es duran a terme tallers dedicats a la fauna marina de Barcelona, ponències sobre mesures de sostenibilitat i altres activitats de caràcter lúdic.