17 de junio de 2024 | Actualizado 18:41

El port de Barcelona es proposa repetir les portes obertes després de la seva primera edició

El recinte portuari va acollir a més de 30.000 visitants durant les seves primeres jornades de portes obertes per a la ciutadania
Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona va celebrar tres jornades de portes obertes els passats 24, 25 i 26 de maig amb l’objectiu que la població pogués accedir a les instal·lacions del recinte per primera vegada. Després d’aconseguir la reserva del 99% de les més de 16.000 entrades per a les visites guiades, el port de Barcelona va albergar a més de 30.000 visitants durant la seva obertura. Les jornades “han superat totes les expectatives” i l’autoritat portuària ja es planteja realitzar una segona edició. “Volem avaluar com han funcionat i com podem millorar, encara més, l’experiència en una segona edició”, ha detallat el president del port de Barcelona, Lluís Salvadó.

“L’altíssima participació ens ha permès constatar la il·lusió de la ciutadania”
Lluís Salvadó President de l'Autoritat Portuària de Barcelona

Durant els dies d’obertura, la ciutadania ha pogut acostar-se a les instal·lacions del port per a conèixer de primera mà les seves instal·lacions, i a més, gaudir de diverses activitats de caràcter educatiu i lúdic. En concret, segons informa el recinte, més de 16.000 assistents han dut a terme visites guiades pel port en el bus turístic, així com també recorreguts marítims en Golondrinas i passejades històriques a peu. Així mateix, més de 5.000 persones també han participat de manera diària en les xerrades, tallers i esdeveniments culturals realitzats a l’espai ‘Àgora Port’, situat a la plaça del Portal de la Pau.

Per part seva, el màxim responsable de l’autoritat portuària catalana, Lluís Salvadó, ha mostrat el seu entusiasme per l'”altíssima participació” i els “comentaris positius” dels participants, i ha explicat que des del recinte han pogut “constatar la il·lusió de la ciutadania per conèixer més sobre el port”. És per això que preveuen “continuar treballant per a ser un port encara més obert, transparent i integrat a la ciutat”.