25 de junio de 2024 | Actualizado 20:30

Fruport amplia el seu espai amb una nova concessió al port de Tarragona

L'autoritat portuària aprova la petició de 5.026 metres quadrats addicionals a la seva terminal actual del moll de Rioja
Terminal de Fruport a Tarragona | Fruport

El port de Tarragona ha fet efectiva l’ampliació de la superfície que explota el terminalista especialitzat en fruita Fruport al recinte català. L’autoritat portuària ha confirmat que el passat dia 15 va aprovar una nova concessió de 5.026,75 metres quadrats adjunts a les instal·lacions de 18.954 metres quadrats que l’empresa ja opera al moll de La Rioja. L’estibadora havia demandat 4.773,85 metres quadrats addicionals a la fi d’agost de l’any passat, pensats per a donar resposta a les escales setmanals del seu client Cosiarma. El major número de superfície atorgat respon a “canvis de superfície que es van sol·licitar durant el procés de tramitació”, han traslladat fonts de l’administració del port tarragoní.

41.369 euros anuals

La taxa anual per ocupació de la concessió serà de 41.369 euros a l’any

La nova concessió té un contracte de cinc anys des de la notificació a l’empresa, i se situa a la zona III-1 del port. Fruport opera terminals especialitzades en tràfics fruiters en els molls de La Rioja i Reus Sud, oposats l’un amb l’altre i en una de les zones més pròximes a la ciutat. Segons els termes publicats al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), Fruport abonarà una taxa anual per ocupació de 41.369,22 euros anuals i una altra per activitat de 6.252,33 euros anuals.

Segons el comunicat per l’empresa en el moment de demanar més espai, s’esperava que els tràfics de Cosiarma aportessin 7.000 i 8.000 teus anuals al moviment de les seves instal·lacions. La superfície que ara obté en concessió ha de servir per a l’emmagatzematge de la fruita i també per a una altra mercaderia complementària conteneritzada. Cosiarma, amb seu a Gènova (Itàlia), opera amb una flota de quatre vaixells amb capacitat reefer que efectuen la ruta setmanal entre el recinte italià de Vado Ligure i diversos ports de Centreamèrica. A més de Tarragona, la naviliera també escala al port portuguès de Setúbal.

En les seves instal·lacions actuals, Fruport compta amb deu cambres frigorífiques amb capacitat per a 15.000 palets, i 4.700 metres quadrats per a emmagatzematge de contenidors i 100 connexions reefer. Les terminals també estan equipades amb sis grues (4 de 6 tones i 2 de 12), tres reach stackers i diverses màquines elevadores. Cada any, l’empresa rep aproximadament 180.000 tones de fruita, la gran majoria kiwis, pinyes i bananes.