14 de junio de 2024 | Actualizado 18:23

El port de Tarragona ven un vaixell per a bestiar viu a Rota Shipping

El vaixell 'Elbeik' ha estat subhastat en dues ocasions sense èxit i, finalment, ha estat adquirit per un import de 88.000 euros
Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha tancat la venda del vaixell ‘Elbeik’ per a transportar animals vius per un import de 88.000 euros a l’empresa Rota Shipping. Després de declarar-se en abandonament l’any 2022, l’embarcació s’ha subhastat en dues ocasions sense èxit, la primera al març de 2023 per un import de 330.000 euros. Per això, aquesta operació posa “punt i final” a un procés que es va iniciar en 2021 quan el vaixell va sofrir un incendi prop de la dàrsena i va ser atracat al dic del Llevant.

Per part seva, el port català va haver de “realitzar una venda directa” sota unes condicions “especials” a causa del deteriorat estat del vaixell i el seu risc d’enfonsament al moll. Durant l’últim consell d’administració de l’autoritat portuària, va ser aprovada l’adjudicació de la venda a Rota Shipping i, segons fonts del recinte, la companyia disposa de “20 dies per a realitzar el pagament per a, seguidament, signar el contracte de compravenda”. En finalitzar aquest procés, l’empresa comptarà amb un mes per a emportar-se el vaixell de les instal·lacions.

En concret, l’embarcació, amb bandera de Togo, és un vaixell per a transportar bestiar viu. Compta amb un calat de 5,5 metres, una estora de 77 metres, una mànega de 14 metres i un volum de càrrega de 2.867 tones Moorson, segons detallen des de l’autoritat portuària tarragonina.