21 de junio de 2024 | Actualizado 13:33

Barcelona activa l’ordenança per sancionar els vaixells infractors en matèria ambiental

La mesura abraça diverses operatives nàutiques dins del recinte portuari i és considerablement més exigent que la norma vigent
Autoritat Portuària de Barcelona

El port de Barcelona ha posat en marxa la seva nova ordenança per regular la contaminació derivada de les operatives dels vaixells al recinte, i per poder sancionar-los si s’escau. Es tracta d’una mesura anunciada fa un any pel seu president, Lluís Salvadó, i que ha estat adoptada aquest dimecres pel consell d’administració de l’autoritat portuària. La principal novetat que comporta és aquesta possibilitat de sanció a les embarcacions, inèdita fins ara, encara que l’ordenança entra a regular i limitar un ventall de diferents activitats que tenen lloc a les aigües del port i que poden comportar efectes ambientals. “Aquesta ordenança és molt més exigent que la normativa ambiental vigent i ens situa a l’avantguarda dels ports de tot el món” ha afirmat el president de la instal·lació catalana.

“Aquesta ordenança és molt més exigent que la normativa ambiental vigent”
Lluís Salvadó President de l'Autoritat Portuària de Barcelona

La part de les sancions se centra en els fums negres que emeten els vaixells quan estan dins del recinte. L’ordenança estipula l’ús de l’Escala de Ringelmann, un sistema que permet classificar de 0 a 5 el nivell d’opacitat de les columnes de fum que emanen de cada embarcació. La vigilància visual d’aquests nivells l’efectuarà la policia portuària, que aixecarà “acta administrativa” amb el departament de medi ambient del port i amb Capitania Marítima en cas que aquesta opacitat superi el nivell 2 en algun vaixell. Això comporta l’obertura d’expedient a les embarcacions, i podria acabar en sancions “si s’escau”, informen fonts del recinte.

L’ordenança també incideix en els combustibles que usen els vaixells en les seves maniobres portuàries: tots aquells que no utilitzin Gas Natural Liquat (GNL), metanol, amoníac, “o altres carburants sintètics o biocarburants avançats” hauran d’usar “gasoil marítim” en les seves maniobres d’entrada i sortida del port, i quan estiguin varats al port. Els vaixells tampoc no podran efectuar operacions de manteniment dels motors quan hi hagi alertes de contaminació atmosfèrica activades per la direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat catalana.

Així mateix, queden limitades o regulades diverses activitats que tenen a veure amb l’abocament d’aigües o líquids a les aigües del recinte, segons el tipus i les circumstàncies. D’aquesta manera, esgrimeix l’autoritat portuària, “podrem exercir un control molt més eficient dels abocaments al medi aquàtic i de les emissions a l’atmosfera dels fums que produeixen els vaixells” en les seves maniobres d’entrada, sortida i permanència al port.