14 de junio de 2024 | Actualizado 18:23

El port de Tarragona treballa per a reduir l’impacte acústic dels trens al Serrallo

El recinte sol·licita a Adif canvis de maniobra i l'actual equip de l'autoritat portuària defensa el desviament de mercaderies per l'interior
Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona impulsa una sèrie de mesures per a limitar la contaminació atmosfèrica i acústica causada pel pas de trens de mercaderies a la zona del Serrallo. Aquestes actuacions es remunten a abril de 2023, quan el recinte portuari es va reunir amb Adif i amb els autors de la Universitat Rovira i Virgili de l’estudi sobre els problemes de contaminació acústica que sofreix el Serrallo. Després d’aquesta reunió, el recinte portuari es “va comprometre a buscar solucions” per a reduir el so produït per les locomotores que realitzen maniobres en les seves instal·lacions.

“Adif és un actor clau per a definir i posar en marxa les solucions necessàries per al Serrallo”
Saül Garreta President de l'Autoritat Portuària de Tarragona

Des de llavors, el port treballa en solucions a curt i llarg termini, entre les quals destaquen l'”organització de maniobres, l’adaptació d’una locomotora a hidrogen per a fer-la més silenciosa, la creació d’una oficina tècnica i la col·laboració amb la Plataforma Mercaderies per l’Interior”. Per part seva, el president del port de Tarragona, Saül Garreta, afegeix que el recinte també preveu “traslladar les maniobres dels trens fora de la ciutat de Tarragona” a llarg termini. Per a dur a terme aquestes actuacions, el màxim representant del port explica que és necessari col·laborar amb Adif, ja que és un “actor clau” per a poder implementar-les.

El recinte demanda una reestructuració de maniobres als trens que efectuen horaris nocturns

Respecte a la reorganització de maniobres, l’autoritat portuària va sol·licitar a Adif que els trens nocturns amb horari de 4 a 5 del matí i destinació a la zona de ponent del port fessin un canvi de sentit per Salou a l’altura de l’Eix Transversal (A-27). A més, també es va contemplar que aquestes rutes siguin operades per models recents de trens per a reduir el so. Gràcies a aquestes mesures, actualment traspassades per Adif als responsables de maniobres, les locomotores deixaran de circular pel pont metàl·lic pròxim als habitatges del Serrallo i es reduirà “notablement” el soroll provocat pel pas dels trens.

Així mateix, al desembre del 2022, l’autoritat portuària va iniciar les primeres converses amb Adif per a transformar una antiga locomotora dièsel a una propulsada amb hidrogen. Després de buscar un tercer soci tecnològic i europeu per a impulsar el projecte pilot i no obtenir èxit, el port va optar a 2023 per treballar en una solució “més viable”. És per això que en l’actualitat estan treballant amb Mitsubishi per a estudiar la viabilitat tècnica de la transformació i Adif contempla la “comunicació amb l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE)” per a obtenir finançament europeu. D’altra banda, Adif també està preparant una sol·licitud per a postular-se a la convocatòria de Valls d’Hidrògen i incloure la hidrogenera per al subministrament d’hidrogen. “Aquesta seria una bona solució per a tothom”, ja que “seria un pas molt important cap a la descarbonització de la logística portuària”, conclou Saül Garreta.

Una altra de les mesures impulsades pel grup de treball format per Adif, el port de Tarragona i altres organismes, és l’estudi d’alternatives de sortida dels trens del port cap al sud. Aquest projecte es durà a terme amb l’objectiu de “desviar els combois cap a la zona de ponent” i de “reordenar els accessos ferroviaris per a treure els trens de mercaderies del Serrallo”, indiquen des de l’entitat portuària. Per a desenvolupar la reordenació d’accessos, l’autoritat portuària ha creat una oficina tècnica amb Ineco per a elaborar un estudi de comunicacions per ferrocarril que permeti eliminar les maniobres a la ciutat de Tarragona.

COL·LABORACIÓ AMB LA PLATAFORMA MERCADERIES PER L’INTERIOR
L’autoritat portuària de Tarragona treballa de manera conjunta amb la Plataforma Mercaderies per l’Interior des de fa anys. Per part seva, el recinte assenyala que són conscients que la posada en marxa del Corredor Mediterrani suposarà un “augment del volum de combois de mercaderies” i que l’actual via de la costa “no està preparada per a absorbir aquest contingent de trens procedents del sud de la Península Ibèrica”. És per això que han cedit les seves instal·lacions perquè els representants de la plataforma poguessin reunir-se amb els veïns i veïnes del barri del port. Així mateix, el recinte també va ser present en l’acte organitzat per Pimec i la plataforma per a reclamar un nou recorregut ferroviari per l’interior del Camp de Tarragona per a alliberar la línia de la costa de trens de mercaderies.