24 de junio de 2024 | Actualizado 17:44

Grup Vivanco i Eiffage canalitzen àrids del Baix Camp des de Tarragona als EEUU

El vaixell que duu a terme aquest primer enviament mourà 50.000 tones d'aquest material en una operativa estibada per Bergé
Autoritat Portuària de Tarragona

La companyia catalana Grup Vivanco i la multinacional Eiffage estrenen la seva exportació d’àrids granítics des de Vilanova d’Escornalbou (Baix Camp) cap a Carolina del Sud (Estats Units) a través del port de Tarragona. L’embarcació que durà a terme aquest primer enviament de material, la ‘Genco Pyrenees’, compta amb capacitat per a 50.000 tones i 190 metres d’eslora. Després de concentrar les tones del material de construcció al moll de Navarra del recinte tarragoní, l’operació es troba en “fase de càrrega” i l’operador logístic Bergé s’encarrega dels treballs d’estiba.

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha explicat que aquest vaixell és el “primer amb aquesta mena de material” procedent d’una empresa local de Tarragona que “s’envia per via marítima des del port al país nord-americà”. Per part seva, l’empresa estatunidenca que rebrà l’àrid granític per a la futura fabricació de formigó, ha donat el “vistiplau” al producte català certificat per la Unió Europea. Així mateix, el recinte preveu que en els pròxims mesos sorgeixin noves exportacions d’àrid granític procedents de la planta de Vilanova d’Escornalbou.

Respecte a les rutes, tant Grup Vivanco com Eiffage han obtingut un permís per a exportar el material a Carolina del Sud, Geòrgia, Mississipi, Louisiana, Nova Orleans, Alabama, Florida i Texas. “El client ha quedat tan satisfet per la qualitat del material i el rigor en els termes, que tot apunta al fet que s’iniciarà un tràfic recurrent amb els Estats Units des de les nostres plantes”, ha detallat el director d’Operacions de Grup Vivanco, Sergio Vivanco.