16 de junio de 2024 | Actualizado 9:59

STEF destina 27,5 milions a la seva nova plataforma refrigerada de Barcelona

El centre logístic comptarà amb una superfície d'11.810 metres quadrats i podrà emmagatzemar aliments a -25 graus
El director general d'STEF Ibèria, Fabrice Carré, la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, i l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, han participat a l'esdeveniment de posada de la primera pedra de la nova plataforma d'STEF | E.M.

L’operador logístic especialitzat en temperatura controlada STEF ha iniciat la construcció de la seva nova plataforma logística refrigerada a Sant Vicenç dels Horts (Barcelona). L’actiu a temperatura controlada disposarà d’una extensió d’11.810 metres quadrats i ha comportat una inversió de 27,5 milions d’euros. Aquestes obres han estat anunciades després de la recent adquisició de l’empresa castellanolleonesa Grupo Centeno per part de la companyia francesa. Totes dues actuacions reforcen a STEF com a operador logístic de productes refrigerats a Espanya.

“La instal·lació estarà especialitzada en el transport i l’emmagatzematge de congelats”
Fabrice Carré Director general d'STEF Ibèria

En concret, el nou actiu logístic permetrà a STEF transportar i emmagatzemar productes alimentaris congelats a -25 graus. Comptarà amb 21 molls de càrrega, serveis especials per a emmagatzemar i preparar comandes, copacking i zona de descàrrega de contenidors. Respecte a la seva eficiència energètica, també disposarà d’aïllament reforçat, portes automàtiques i variadors de potència als equips de fred, il·luminació led i una planta fotovoltaica.

Quant a la seva ubicació, l’actiu logístic se situa a la primera corona de Barcelona i està connectat amb les principals xarxes de carreteres de Catalunya, a més de comptar també amb accés mitjançant transport públic. Per part seva, el director general d’STEF Ibèria, Fabrice Carré, ha assegurat durant l’acte de col·locació de la primera pedra que aquesta “ubicació estratègica” optimitzarà “el nostre servei en tots el país i assegurarà una màxima fluïdesa en la distribució”.

“Estem al costat de les empreses que aporten valor afegit i que milloren la vida dels ciutadans”
Ester Capella Consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya

Aquest desenvolupament inmologístic s’emmarca dins d’un projecte de regeneració urbana impulsat per STEF i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts que contempla la “creació d’un parc urbà i d’una zona verda en un terreny de 26.100 metres”, detalla la companyia francesa. Referent a això, la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, ha destacat que aquesta iniciativa és un “compromís amb el territori, amb la innovació, amb la sostenibilitat i amb el bon servei”, i que, a més, assegura una “cadena de subministrament més ràpida, eficient i de més qualitat”.

Una vegada la plataforma funcioni a ple rendiment, l’operador preveu la creació de “200 llocs de treball directes” i l’impuls del “dinamisme de la regió”. Per part seva, l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha expressat que “ens sentim afortunats perquè una empresa amb la magnitud d’STEF arribi al nostre municipi” i promogui valors com la “innovació i la sostenibilitat”.