24 de junio de 2024 | Actualizado 17:44

El contenidor manté a l’alça els tràfics de Barcelona en un context de granels a la baixa

Les importacions d'automòbils han tornat a registrar un descens interanual, en una tendència oposada a la de l'any passat
Autoritat Portuària de Barcelona

Els tràfics del port de Barcelona continuen mantenint el creixement al quart mes de l’any, i això malgrat registrar descensos de doble dígit en els seus segments de granels. Un mes més, l’influx de la càrrega conteneritzada ha impulsat la xifra global, que ja aconsegueix els 22,79 milions de tones, el 8,2% més que l’exercici passat. I de nou ha estat el transbord de contenidors, provocat en gran manera pels successos que es viuen al Mar Roig i el desviament de vaixells, el segment de negoci que més es dispara any a any. A finals del passat mes d’abril ja va aconseguir els 622.170 teus, el 54% més que en el mateix moment de 2023. També els segments import/export han llançat dades positives, per la qual cosa el negoci del contenidor a Barcelona ja mou 1,29 milions de teus i està el 25,7% per sobre del qual es registrava l’any passat. En aquest apartat destaca el tràfic d’importació de la Xina, que va créixer per primera vegada aquest 2024 en el mes anterior i es manté a l’alça a l’abril, amb el 2,8% d’increment.

13 milions de tones

El tràfic conteneritzat de Barcelona suposa 13 milions de tones fins a abril

En tones, aquest volum de contenidors suposa 13 dels milions que ha mogut la instal·lació catalana al que va d’any, per la qual cosa el còmput global no es veu tan afectat per la recessió que es produeix en altres segments. Un d’ells és el dels automòbils, que va ser una de les partides més destaques a 2023. Ara la xifra està en 246.333 unitats, el 7,7% menys que fa un any. Això ve marcat en gran manera pel descens de les importacions, que registren 34.327 unitats menys, el 40%, tenint més impacte que unes exportacions que han crescut el 14%. El tràfic total d’automòbils va descendint mes a mes des que es va iniciar l’exercici, ja que només les xifres de gener van ser superiors a 2024 respecte a les registrades a 2023.

També els granels han retrocedit, i en els dos casos a doble dígit. Els líquids donen compte de quatre milions de tones, la qual cosa suposa un descens interanual del 12,6%. En aquest apartat, la major contracció correspon al gas natural, que s’allunya en el 56% de les tones mogudes fa un any. S’ha passat d’1,2 milions de tones a 551.992 en el mateix període. Altres hidrocarburs com la gasolina o els gasoils creixen, el 2,5% i el 8,8% respectivament (886.690 tones i 780.056 tones), i també ho fan els productes químics (40% i 693.970 tones), però els seus avanços es veuen arrossegats pel descens en biocombustibles (-23,8% fins a les 379.520 tones) i el fuel (-13,4%, fins a les 302.275 tones).

La intermodalitat del recinte ha crescut quant a moviment d’utis i circulacions ferroviàries

En el cas dels granels sòlids, és sobretot el ciment i el clínquer la partida que més arrossega a tot el segment. Aquests productes han registrat 204.522 tones, el 47,7% menys que fa un any. També influeixen els descensos de la sal comuna (105.252 tones, el 52,4% menys) i de diversos productes metàl·lics. La fava de soia presenta pràcticament el mateix volum que llavors, 531.401 tones, i els cereals i les farines creixen el 15,1%, fins a les 270.764 tones. El volum global de granels sòlids és d’1,3 milions de tones en el que va d’any, el 14,5% menys en la comparativa interanual.

Per contra, la intermodalitat i el transport ferroviari van a l’alça al recinte català, amb increments en les utis (unitat de transport intermodal) transportades i en el nombre de circulacions ferroviàries. Les primeres aconsegueixen les 137.297 unitats, el 5,1% més que a 2023. I en el cas de les circulacions, s’ha crescut el 12%, passant de les 3.393 a les 3.800 a 2024.