16 de junio de 2024 | Actualizado 9:59

El creixement dels cereals a Tarragona obliga a buscar més capacitat de magatzematge

Ership i Bergé competeixen per construir i explotar una nova nau dedicada a aquests tràfics al port català
Imatge d'arxiu d'una descàrrega de cereals al moll Castella de Tarragona | Autoritat Portuària de Tarragona

El port de Tarragona i les empreses que operen en ell estan movent-se per a ampliar la capacitat d’emmagatzematge de cereals en la instal·lació, donat el creixement d’aquests tràfics que viu en els últims temps. L’autoritat portuària reconeix que els dos últims exercicis, que han batut el rècord de moviment de cereals en la instal·lació amb 6 milions de tones i 7,5 milions respectivament, han suposat “un repte logístic”, la conseqüència del qual ha estat la d'”aconseguir la màxima capacitat d’emmagatzematge del recinte d’1,3 milions de tones”, situació per a la qual es busquen solucions dins del recinte. A més, entitats empresarials del sector agroalimentari com QualimaC, amb interessos en la dàrsena catalana, manegen previsions d’arribar en la present campanya als 6,5 milions de tones, prosseguint així amb la pressió en el primer port de l’Estat per a aquests productes.

6,5 milions de tones

QualimaC calcula que el port aconseguirà els 6,5 milions de tones de cereals enguany

Des d’aquesta entitat apunten al fet que “l’emmagatzematge dels cereals al port és un tema recurrent”, al mateix temps que l’insereixen en la concatenació de problemes que, al costat del conflicte de l’estiba i un ritme importador superior a la mitjana, van obstaculitzar la gestió d’aquests tràfics al port en 2023. “Enguany tot funciona una mica millor, però no tenim el ritme que voldríem”, assenyala el seu director, Jordi Forés. Per això, el sentit del sector és que “tot el que sigui tenir més capacitat d’emmagatzematge serà benvingut”.

De fet, l’autoritat portuària hauria traslladat a les empreses la seva intenció de facilitar més espai per a donar resposta a la conjuntura i a futurs escenaris d’elevats tràfics. “Ens van informar que tenien licitacions pendents de solars per a ampliar l’emmagatzematge”, apunta Forés. Això podria referir-se, entre altres processos, a un tràmit de competició de projectes que el port té obert en el moll de Castella, on es concentra gran part de la seva infraestructura per a descarregar i emmagatzemar granels agroalimentaris i on les estibadores Ership i Bergé s’han postulat per a construir una nau destinada a aquest ús. “Les empreses del sector continuen necessitant més espais”, reconeix l’Autoritat Portuària de Tarragona, al mateix temps que sosté que la seva administració “treballa braç a braç amb el sector per a brindar solucions” tan puntuals i a curt termini com a més llarg termini.

Bergé reconeix que les seves instal·lacions actuals de cereals són pròximes al màxim de la seva capacitat

Segons el publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el passat 17 de maig, totes dues empreses terminalistes opten a una concessió en un mateix espai del moll tarragoní. En el cas de Bergé, el projecte planteja construir i explotar una nau d’11.720 metres quadrats. La companyia ja compta amb infraestructura per a granels agroalimentaris en els molls de Navarra i Aragó del port, dins dels 40.501 metres quadrats de superfície destinada a granels sòlids amb els quals compte al recinte català. No obstant això, fonts de la companyia afirmen que les seves instal·lacions “estan molt pròximes a la màxima capacitat i, per això, afrontem un repte important en la gestió dels pics d’activitat, sobretot quan s’acumulen diverses operacions de descàrrega en sèrie”. Així i tot, la seva inversió en una nova concessió no només aniria lligada a la conjuntura actual, sinó que forma part d’un pla més ampli “de creixement, augment de l’eficiència en la manipulació i tendència dels nostres clients d’especificacions més exigents en la segregació de diferents partides de mercaderies”, afegeixen.

En el cas de Ership, la proposta té les mateixes característiques, encara que no s’han publicat detalls sobre la seva superfície i la sol·licitud en qüestió estaria “en tràmit d’esmena i millora”, segons el BOE. La companyia refusa lligar-la directament a la campanya de cereals actual, argüint que “les inversions en capacitat no es materialitzen de la nit al dia” i al·ludint a una estratègia a més llarg termini: “Està motivada per la nostra estratègia d’inversió i confiança al port de Tarragona com un dels recintes referent per a nosaltres a la Península Ibèrica”, manifesta la companyia. Afegeixen que amb inversions així, Ership segueix “una estratègia d’oferta d’espai, modernització i adequació a mitjà i llarg termini” que ja ve de l’any passat, quan l’estibadora va invertir sis milions d’euros en millores de les seves terminals. Per al present exercici, l’empresa tindria “compromesos cinc milions d’euros en inversions que es realitzaran abans de final de l’any”, assenyalen les seves fonts.

En tot cas, Ership ja va estar en un tràmit de competència de projectes al costat d’una altra estibadora del recinte, Euroports, a mitjans de març, i de nou amb l’objectiu de construir una nau mecanitzada per a granels agroalimentaris en el moll de Castella. “Treballem per a consolidar la nostra posició i servei als nostres clients”, resum des de la signatura. Segons la informació pública de l’Autoritat Portuària de Tarragona, la companyia compta actualment amb 32.824 metres quadrats d’emmagatzematge de granels situats en el moll d’Aragó, encara que també té instal·lacions en el de Castella. La seva capacitat estaria al voltant de les 600.000 tones.