20 de junio de 2024 | Actualizado 21:01

BEST llança un software per a millorar l’eficiència de les operacions de la terminal

La plataforma digitalitzarà la comunicació entre la terminal i els seus clients i, a més, proporcionarà traçabilitat en temps real
La commercial manager a Hutchison Ports BEST, Iratxe Pérez, durant la presentació de BEST+ al SIL 2024 | Hutchison Ports

La terminal semiautomàtica BEST del grup Hutchison Ports en el port de Barcelona ha presentat una nova plataforma digital per a incrementar l’eficiència de totes les seves operacions logístiques. Aquest programa, batejat com ‘BEST+’, oferirà una via de comunicació directa entre la terminal i els seus clients, i també permetrà fer seguiment dels contenidors, vaixells, trens i camions que operen en les seves instal·lacions. La nova eina digital ha estat anunciada durant la presentació de Hutchison Ports BEST al Saló Internacional de la Logística 2024 de Barcelona.

Els clients podran generar informes, realitzar sol·licituds i fer seguiment dels seus serveis a través de BEST+

Quant a prestacions, a part d’oferir una traçabilitat a temps real, la plataforma també possibilitarà la creació d’informes personalitzats, la canalització de sol·licituds i el seguiment de serveis. Totes aquestes qüestions es resolien fins a la data a través de correus electrònics o via telefònica. Per part seva, la commercial manager en Hutchison Ports BEST, Iratxe Pérez, ha explicat que BEST+ “no és només una plataforma, és un centre d’operacions logístiques en temps real” i, gràcies a això, “els nostres clients poden tenir una visió predictiva del tràfic marítim, ferroviari i per carretera”.

L’accés a la digitalització de les operacions, a les bases de dades i a models de previsió basats en intel·ligència artificial, proporcionarà als clients dades històriques, a temps real i fins i tot predictius. És per això que l’eina “permetrà als seus usuaris prendre decisions de manera eficient, generant estalvis dins de la cadena logística”, detallen des de BEST. Així mateix, l’aplicació comptarà amb tres plans de subscripció depenent de les necessitats de cada usuari, un gratuït per a explorar les funcionalitats, un plus per a clients que necessiten més serveis i un plus premium que oferirà accés a totes les funcionalitats.