20 de junio de 2024 | Actualizado 21:01

Cimalsa brinda a les empreses solucions a mesura per a transportar mercaderies en tren

Aquest servei de consultoria de la companyia pública catalana permet que els clients puguin canviar de mode de transport
El cap de l'oficina de representació d'Hupac, Ricard Vendrell; el director de consultoria i projectes internacionals de Cimalsa, Jordi Fornós; la secretària general de l'Associació de Carregadors d'Espanya, Núria Lacaci; la directora general de SQS, Begoña Laibarra; i el director general de Tenalach Consulting, Aristarco Tomás (d'esq. a dta.) | Cimalsa

La companyia pública catalana Cimalsa ha presentat el seu servei de consultoria per a oferir solucions a mesura a les empreses que vulguin pujar les seves mercaderies al tren durant el Saló Internacional de la Logística. En el marc del SIL, Cimalsa ha organitzat una sessió de debat per a aprofundir sobre la competitivitat multimodal amb diversos actors del sector. Aquesta taula rodona ha estat moderada pel director de Consultoria i Projectes Internacionals de Cimalsa, Jordi Fornós; i ha comptat amb la presència de la secretària general de l’Associació de Carregadors d’Espanya, Núria Lacaci, la directora general de SQS, Begoña Laibarra, el director general de Tenalach Consulting, Aristarco Tomás, i el cap de l’oficina de representació d’Hupac a Espanya, Ricard Vendrell.

Les empreses es troben en un moment estratègic per a transportar les seves mercaderies amb tren

Durant la sessió, els participants han posat sobre la taula i han destacat la necessitat que tenen les empreses de transformar la seva cadena de distribució a un sistema més ecològic, sostenible i competitiu. Així mateix, han qualificat aquesta situació com “un punt d’inflexió per a traslladar les mercaderies al ferrocarril”. Per part seva, Aristarco Tomás ha explicat que les cadenes logístiques multimodals han de tenir en compte “tots els seus vessants” i han de contemplar “diversos sistemes de transport: aeri, marítim, ferroviari i viari”.

L’assessorament de Cimalsa ajuda a les empreses amb la descarbonització de les seves operacions

Quant al concepte de la multimodalitat, els ponents han debatut sobre la importància d’utilitzar un model de finestreta única, amb un sol interlocutor que brindi transparència i garanties, i que a més, permeti conèixer la ubicació constant de la mercaderia. És per això que Jordi Fornós ha donat a conèixer el servei de consultoria que duen a terme des de Cimalsa per a oferir a les empreses solucions dissenyades a mesura amb l’objectiu que les seves mercaderies puguin pujar al tren.

En concret, aquest servei de consultoria permet que els clients puguin canviar de mode de transport i que una part dels seus volums es traspassi a un sistema de transport menys contaminant, afavorint així a la descarbonització de les carreteres. L’entitat pública ha recordat que “ja s’ha realitzat una prova pilot molt exitosa amb Freixenet” per a transportar la seva mercaderia fins a Alemanya en ferrocarril.