14 de junio de 2024 | Actualizado 18:23

Grimaldi augmenta la capacitat amb una nova sitja per a cotxes al port de Barcelona

La naviliera construirà un aparcament vertical amb capacitat per a albergar 2.500 vehicles a la seva terminal del recinte català
El director de Relacions Institucionals de Grup Grimaldi a Espanya, Miguel Pardo, i la directora de Càrrega de Trasmed, Eva González, durant la seva intervenció al SIL | Grimaldi / E.M.

El grup navilier Grimaldi construirà una nova sitja per a vehicles amb l’objectiu d’incrementar la capacitat de la seva terminal del port de Barcelona. Durant el Saló Internacional de la Logística (SIL), Grimaldi ha recordat que al maig de 2023 va consolidar la seva presència al recinte català amb l’adquisició de la Terminal Ferry Barcelona, la qual va ser unificada amb la terminal Grimaldi Terminal Barcelona al novembre d’aquest mateix any. A causa d’aquesta fusió i de la insuficient capacitat, “construirem una sitja de vehicles per a augmentar la capacitat a 2.500 places de vehicles que estarà just davant de la via del tren del moll Costa, on els cotxes podran anar directament a la sitja a descarregar”, ha explicat el director de Relacions Institucionals del Grup Grimaldi a Espanya, Miguel Pardo.

La instal·lació fotovoltaica de la sitja subministrarà energia a la terminal de la companyia italiana

Així mateix, la naviliera també contempla que l’aparcament vertical compti amb una planta fotovoltaica de 1.776 plaques solars i una potència de 888 Kwp per a cobrir les necessitats energètiques de la terminal. A aquest desenvolupament se li sumen altres actuacions que Grimaldi també contempla dur a terme a la terminal, com la reordenació i l’automatització dels carrils d’accés i sortida, la millora del ferm al moll de Ponent, la prolongació de la passarel·la de Sant Beltran fins al ponent nord, la implementació d’un nou finger o l’actualització del sistema d’il·luminació.

Respecte a la reordenació dels accessos i les sortides, Miguel Pardo ha explicat durant la seva intervenció que “és una de les obres més importants”, ja que la “Terminal Ferry Barcelona tenia dèficits a la infraestructura i la integrem amb una altra terminal”. A més, ha detallat que, per part seva, la terminal de Grimaldi compta amb “un sistema d’entrades i sortides automàtic, amb els seus semàfors, lectura de matrícules, autoritzacions i fa que el tràfic sigui molt àgil” i, d’altra banda, “això no existeix a la terminal Ferry”. És per això que la naviliera “reagruparà per la zona sud totes les entrades” i “construirà sortides tant en la zona sud com en la nord” per a integrar totes dues terminals, ha conclòs el directiu de Grimaldi.