24 de junio de 2024 | Actualizado 17:44

Tarragona reorienta el seu pla d’inversions per a afavorir l’arribada del negoci eòlic

El recinte català avança l'ampliació del seu moll de Balears per a acollir operacions de muntatge de plataformes i aerogeneradors
L'estand del port de Tarragona al SIL, aquesta setmana | Autoritat Portuària de Tarragona

El port de Tarragona ha reorientat algunes de les seves inversions previstes a curt termini per a explotar el negoci de l’eòlica marina. En el marc del Saló Internacional de la Logística (SIL) de Barcelona, el president de l’autoritat portuària, Saül Garreta, ha anunciat que l’objectiu és el d’avançar la segona fase d’ampliació del seu moll de Balears per a atorgar hectàrees suplementàries a aquesta activitat. En un pla més general, el recinte també reorienta inversions a dos anys per a centrar-se en aquesta línia que considera “estratègica”. L’anunci, assenyalen fonts de l’entitat portuària, es realitza “amb la clara intenció de guanyar punts en el posicionament del port com hub” per a aquest negoci.

19 hectàrees

S’afegiran 19 hectàrees addicionals per a muntar plataformes i aerogeneradors

El moll de Balears forma part de la infraestructura més recent del port. També té actualment en construcció una nova terminal de creuers de la mà de Global Ports. En la segona fase d’ampliació, el port planteja “afegir 19 hectàrees de moll per al muntatge de plataformes i aerogeneradors destinats a parcs eòlics”. Així mateix, la instal·lació també vol “oferir la possibilitat d’acollir activitats d’acoblament de molins” en el que seran els molls adossats al futur contradic de Ponent. Aquesta última obra s’iniciaria en 2025, “una vegada aprovada la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) i redactat el projecte constructiu”, especifiquen fonts de l’autoritat portuària tarragonina.

De fet, el port ja acull actualment empreses que estan apostant per les instal·lacions eòliques. Durant una de les taules rodones organitzades en el seu estand dins del SIL, l’empresa X1Wind ha informat que una altra companyia, Schwartz Haumont, muntarà “un nou model d’aerogeneradors amb turbina 6-8mGW” a escala comercial al recinte. Per part seva, HiveWind modular Future també ha assenyalat que muntaran aquí “un aerogenerador amb una turbina d’11 mGW”. Fonts del port català apunten al fet que aquesta activitat es beneficia de les condicions que ofereix: 16 hectàrees d’espai, 160 metres de línia d’amarrament i 20 metres de calat”.