14 de junio de 2024 | Actualizado 18:23

BCN Port Innovation aconsegueix la trentena de socis en el seu primer any de vida

L'autoritat portuària ja ha aconseguit una ocupació del 40% de la seva primera nau dedicada a BlueTechPort en els molls de San Bertran
Els membres de l'Autoritat Portuària de Barcelona, autoritats i representants d'empreses col·laboradores en l'acte de balanç anual de BCN Port Innovation Foundation | E.M.

La fundació dedicada a la innovació del port de Barcelona, BCN Port Innovation Foundation, ha complert l’any d’existència arribant a la xifra dels 30 socis inversors. L’autoritat portuària ha fet balanç de l’entitat al marc del Saló Internacional de la Logística de Barcelona (SIL), el mateix esdeveniment en el qual la va presentar fa un any, afirmant que la iniciativa està “complint amb els seus propòsits” i detallant que ja ha posat en marxa vuit projectes d’innovació. El seu president, Lluís Salvadó, ha destacat que aquest instrument va arrencar amb unes 15 empreses aportant capital, una xifra que a la fi de l’any passat havia d’incrementar-se a 25 i que ara suposa una duplicació “de les companyies que estan compromeses i ens ajuden a fer-la més potent”. El cartell de partners abasta tota tipologia i grandària d’empreses, des de navilieres a transitaris o desenvolupadors tecnològics, i distingeix diversos nivells de col·laboració segons l’aportació de capital que fa cadascuna.

“Volíem que la fundació fos el nucli d’un ecosistema innovador”
Lluís Salvadó President de l'Autoritat Portuària de Barcelona

Entre els objectius que Lluís Salvadó ha considerat complimentats està el de convertir la fundació en un ens “que generés xarxes i networking, el nucli d’un ecosistema d’innovació per al port i la ciutat”. L’autoritat portuària la planteja com un pont entre les empreses de la seva comunitat i possibles eines d’innovació que poden incidir en altres àmbits de la comunitat empresarial del recinte. Així mateix, i després d’aquest any de funcionament, la fundació s’hauria convertit en un instrument que impulsa els seus propis projectes al costat de les companyies amb les quals treballa, però també canalitza projectes que emanen del port, per a escalar-los. El director tècnic de BCN Port Innovation, Miquel de la Mano, ha expressat que “som una eina que pot traccionar en moments concrets, però hem de recolzar-nos en altres institucions públiques o departaments i iniciatives que emanin de la pròpia comunitat portuària i l’empresa privada”.

“Podem traccionar en uns certs moments, però necessitem a les empreses per a innovar”
Miquel de la Mano Director tècnic de BCN Port Innovation Foundation

El directiu de la fundació també ha donat pinzellades d’un procés de treball que segueix la seva entitat i s’articula en tres horitzons: a curt termini, la fundació busca testar noves tecnologies per a corroborar el seu grau de maduració, mentre que en un mitjà termini de dos a cinc anys busca integrar solucions de més llarg abast a necessitats que sorgeixen en l’àmbit del port. En aquest sentit, ha posat com a exemple el desenvolupament d’una xarxa de ciberseguretat que protegeixi a tots els sistemes del port i les seves empreses. En un tercer nivell a llarg termini, De la Mano s’ha referit “a reptes més sistèmics per a les solucions dels quals falta encara marc regulador o no hi ha suficients dades disponibles”, projectes que la fundació mira amb un termini de “10 a 15 anys”.

Quant a projectes concrets, la fundació va arrencar en 2023 amb iniciatives impulsades per dues de les empreses que figuren en el seu partenariat, Grimaldi i Hutchison Ports BEST. Ara, Lluís Salvadó ha esmentat “la col·locació d’estructures submarines al port” per part de la drassana Marina 92 i en col·laboració amb l’empresa ISDIN, o un altre projecte de reciclatge de plàstics que involucra a la drassana i a altres signatures que també figuren com a socis de BCN Port Innovation. L’entitat també estaria traccionant, entre altres, projectes de restauració mediambiental de la mà de Nactiva, partner que es va sumar a la fundació a mitjans març.

OFERTA D’INNOVACIÓ AL SIL
La fundació d’innovació del recinte català s’ha presentat al SIL com un dels dos grans vectors en aquest àmbit de negoci del port. L’altre és el districte d’economia blava BlueTechPort, que al setembre viurà una nova fase d’expansió amb la posada en marxa de la primera nau renovada dels molls de Sant Bertran, antiga infraestructura que albergarà un hub de grans dimensions. Segons ha revelat l’administració portuària durant el certamen logístic, “el 40% d’aquesta primera nau ja la tenim aparaulada per a diverses empreses”.

L’autoritat portuària ja va assenyalar a mitjans de maig que accelerava una primera fase de la reconversió d’aquesta instal·lació, que en 2027 ha de tenir totes les naus transformades per a albergar el seu districte d’innovació, per la demanda que estava rebent. En la seva forma final, l’immoble tindrà 25.000 metres quadrats i haurà requerit una inversió de 50 milions d’euros. “Tenim empreses i startups de tota mena, però també volem obrir aquest espai a empreses europees que no formen part de la comunitat portuària”, ha assenyalat la directora d’Innovació del port català, Emma Cobos. Per part seva, Lluís Salvadó ha manifestat que “no tenim pudor a afirmar que volem que sigui el centre d’economia blava més rellevant d’Europa”.