18 de julio de 2024 | Actualizado 18:22

Grimaldi realitzarà inversions per 16 milions d’euros a la seva terminal unificada de Barcelona

L'autoritat portuària catalana ha publicat els plans de la naviliera italiana per a ordenar el desenvolupament dels seus actius al recinte
Un vaixell de Grimaldi al port de Barcelona | E.M.

La companyia Grimaldi durà a terme inversions per un total de 16 milions d’euros al nou cicle que s’obre en les seves terminals de Barcelona després d’unificar-les en una sola concessió. Es tracta de la suma d’iniciatives i desemborsaments que ja estaven contemplades en tots dos actius, i que l’empresa ha ajuntat i ordenat en sol·licitar la unificació al port de Barcelona. Entre elles es troben algunes obres previstes per a facilitar les operatives i la renovació d’equips a les terminals, però la inversió més destacada correspon a la nova sitja de vehicles amb placa fotovoltaica que Grimaldi va donar a conèixer en el passat Saló de la Logística, i que porta apariat un desemborsament de 7,2 milions d’euros.

La unificació de l’antiga terminal de Grimaldi i Terminal Ferry, adquirida per l’absorció d’Armas Trasmediterránea, ja va rebre una autorització formal per part de l’autoritat portuària al novembre. D’aquesta manera avançava un procés que també ha inclòs la renúncia de Grimaldi a part de la seva concessió original per requisit de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Ara, el port català ha col·locat aquesta petició d’unificació sota un període d’informació pública, segons s’ha publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), i que durarà vint dies, abans que es formalitzi l’operació.

Segons es desgrana al projecte que en el seu moment va presentar l’armador italià, les inversions plantejades en les dues terminals per separat van generar una ampliació del termini de concessió del conjunt fins a 2036. En aquest període, Grimaldi planeja una renovació dels seus equips que inclou l’adquisició d’11 noves màquines tractores, per un valor total d’1,72 milions d’euros. Les compres es realitzarien al llarg de diversos anys i entre els anys 2027 i 2033.

3,1 milions en una nova passarel·la

La naviliera invertirà 3,1 milions d’euros en una nova passarel·la pel moll de Ponent

Una altra inversió pendent és relativa a una nova passarel·la que ha de construir-se en el moll de Ponent, on Grimaldi té la seva terminal de ferries original. En aquest cas, el projecte de la naviliera napolitana contempla que sigui l’Autoritat Portuària de Barcelona qui dugui a terme l’obra civil en el marc de les seves obres per a ampliar i reforçar aquest moll, i posteriorment la naviliera s’encarregui de costejar la instal·lació d’un finger que completi l’obra, a més de pavimentar la zona. Aquí, Grimaldi preveu invertir 3,1 milions d’euros en totes dues actuacions, a realitzar entre 2025 i 2032. La companyia també espera invertir altres 3,3 milions d’euros en una reordenació de les entrades, sortides i tancats de la terminal que també comporten una millora de la il·luminació del moll de Ponent i més treballs de pavimentació d’aquesta zona portuària.

El projecte bàsic de Grimaldi inclou informació sobre la sitja de vehicles que incorporarà la seva concessió, amb capacitat per a 2.500 vehicles. El projecte es realitza “per a compensar la reducció de superfície operativa” que s’ha derivat amb la devolució de la zona sud de la seva terminal, segons els termes de CNMC, i també sobre la base de “l’increment de tràfic experimentat en els últims anys”. L’edifici tindrà 16 metres d’altura i quatre plantes més la coberta. En aquest projecte, la concessionària preveu iniciar les inversions aquest mateix 2024, amb tres milions d’euros, i completar-les amb 4,5 milions l’any que ve.