18 de julio de 2024 | Actualizado 18:22

Transaher duplica el seu centre de transport de Barcelona per a optimitzar el seu crossdocking

La companyia ha llogat una nau de 6.000 metres quadrats confrontant a la qual ja tenia a Montornès del Vallès de la mateixa grandària
Transaher

La companyia de transport i logística Transaher segueix molt centrada en el seu procés d’expansió a Catalunya, complint amb els seus plans de dos anys des de 2022. L’últim moviment rellevant s’ha produït a Montornès del Vallès (Barcelona) fa unes setmanes. La companyia ja disposava d’un centre de transport en aquesta localitat de 6.000 metres quadrats que ara ha ampliat llogant una nau confrontant d’idèntica superfície.

La nau de Tarragona ja ha entrat en funcionament i la de Múrcia està a l’espera de llicències

“D’aquesta manera, ara tenim una plataforma de crossdocking de 12.000 metres quadrats i un magatzem logístic multiclient a Granollers de 8.000 metres quadrats”, ha descrit la directora general de Transaher, María Luz Cobos. La plataforma de Granollers precisament ja porta dos anys en funcionament i, segons la directora general, “ha estat plena al 95% pràcticament des del primer moment”.

Respecte als altres desenvolupaments pendents, el de Tarragona va veure la llum al maig, cristal·litzant en una nau de 3.000 metres quadrats dedicada a activitats de crossdocking i a Múrcia disposen d’un terreny adquirit al costat del magatzem actual des de fa dos anys, però l’ampliació de la nau haurà d’esperar a la recepció de llicències, segons Cobos. Amb aquests últims moviments, la companyia ha complert les seves expectatives quant a noves obertures, almenys en el curt termini. No obstant això, María Luz Cobos no descarta que puguin donar-se nous desenvolupaments “en el mitjà termini”.

L’ENTREGA PREDICTIVA JA ESTÀ EN MARXA
La companyia també tenia en marxa diversos projectes predictius, un d’ells basat en l’ús d’Intel·ligència Artificial (IA) per a predicció de la demanda, si bé aquest no va arribar a finalitzar-se amb un proveïdor de tecnologia “perquè el resultat obtingut no va ser l’esperat”, ha comentat Cobos. No obstant això, l’empresa ho ha continuat de manera interna en el seu departament d’Innovació i, fins ara, els resultats de predicció de demanda amb aquesta eina estan sent satisfactoris, segons la directora general.

El seguiment documental i de servei basat en blockchain i dissenyat per als enviaments a les Illes Canàries encara continua en procés i el que sí que està ja molt avançat i funcionant amb èxit és el projecte d’última milla amb entrega predictiva per a ajudar l’operador a optimitzar les rutes de repartiment i a garantir la qualitat en les entregues, per exemple, amb productes voluminosos. D’aquesta manera, i per a evitar el cost i els inconvenients de les devolucions o els lliuraments fallits, Transaher envia missatges de mòbil, correus electrònics o WhatsApp als clients, tant B2C com B2B, per a avisar de quan es realitzarà la seva entrega i amb planificació de franja horària.

Aquest sistema va començar per implantar-se als centres de Madrid i Barcelona, però ja és present en totes les naus de Transaher, i la companyia considera traslladar tots els preavisos als clients al canal de missatgeria instantània. “Els preavisos per WhatsApp professional és el mètode que més èxit ens està proporcionant”, ha reconegut Cobos.