15 de julio de 2024 | Actualizado 10:12

El port de Barcelona estudiarà els riscos del bunkering de metanol en les seves instal·lacions

L'entitat portuària licita l'anàlisi dels riscos qualitatius, quantitatius i de les conseqüències del subministrament d'aquest combustible
Operativa de subministrament de GNL des d'una gabarra a un creuer en el port de Barcelona | Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona treu a concurs l’anàlisi dels possibles riscos de les operacions de bunkering de metanol en el seu recinte. El pressupost base estimat ascendeix als seixanta mil euros (IVA exclòs) i la data límit de presentació de sol·licituds és el pròxim 7 d’agost. Així mateix, el contracte tindrà una durada de quatre mesos i els treballs inclouen la realització de diverses anàlisis de riscos, un qualitatiu (Hazid), un quantitatiu (ACR) i una anàlisi de les conseqüències (EAC).

L’anàlisi també considera la possibilitat d’utilitzar etanol en lloc de metanol

En concret, aquestes actuacions contemplen l’estudi de les operatives de subministrament de metanol des d’una cisterna (TTS), una gavarra (STS), una planta situada en el moll (PTS) i la possible càrrega de metanol a una gavarra des d’una planta situada en el moll de l’Energia per a realitzar serveis small scale o bunkering. A més, l’empresa adjudicatària haurà d’analitzar els riscos associats a l’estada en el port dels mitjans de subministrament, entre ells camions cisterna i gavarres, incloent-hi el desplaçament d’aquests per les instal·lacions i els temps d’espera en els molls. En última instància, també durà a terme una anàlisi de les escales i les rutes dels vaixells que utilitzin aquest tipus de combustible al recinte. La licitació també abasta la possibilitat de valorar l’ús d’altres combustibles com l’etanol.

L’autoritat portuària preveu que la informació generada gràcies a aquests estudis completarà el “plec de condicions tècniques de la futura regulació de subministrament de metanol a vaixells”. Aquesta regulació establirà criteris per a apartats com “les distàncies de seguretat, operacions simultànies (simops), les condicions marítim-portuàries o la zonificació de les molles on es permet el bunkering de metanol”. És per això que l’estudi de possibles riscos és un dels objectius del pla de transició energètica del port de Barcelona per a aconseguir una cadena logística, segura i eficient per al subministrament d’aquesta mena de combustible, segons detalla l’entitat portuària.