18 de julio de 2024 | Actualizado 18:22

Cemesa i Mooring inicien les seves primeres inversions com a Amarres de Barcelona

La companyia amplia la seva flota marítima i prepara un trasllat i concentració de tota l'activitat a un embarcador de la zona sud del port
El director d'Amarres de Barcelona, Daniel Valero (dreta) durant el bateig del vaixell 'Ambaone' | E.M.

La joint venture conformada per Cemesa i Mooring, Amarres de Barcelona, està dinamitzant els seus primers projectes conjunts des que es va formar a inicis de 2022. La companyia és l’única que ofereix serveis d’amarrament i desamarrament al recinte des que es va tancar l’aliança, i ara estaria buscant ampliar la gamma de serveis que ofereix a la comunitat portuària amb la incorporació d’una nova embarcació multipropòsit. Així mateix, el seu director, Daniel Valero, ha anunciat la pròxima construcció d’una nova seu per a l’empresa al costat del moll de Lepant, a la zona sud del port català, un moll que la signatura explotarà en règim de concessió. “A Barcelona hi havia una necessitat d’estabilitzar el servei d’amarraments i de millorar-los” ha manifestat Valero en referència al llançament fa dos anys de la joint venture. “Han passat dos anys, i ara han d’anar venint nous projectes”, ha promès.

L”Ambaone’ ve a oferir serveis més específics que l’altra nau multipropòsit que tenia l’empresa

El primer ja consumat ha estat la incorporació del vaixell ‘Ambaone’, que la signatura va encarregar fa aproximadament un any a la drassana castellonenca Blanchadell i que ha batejat a Barcelona aquest dimecres. Es tracta d’una embarcació de 15 metres d’eslora que Amarres podrà emprar en tasques d'”aprovisionament a vaixells, que serà el principal, a més d’abalisament, obres marítimes, assistència a remolcadors, emergències i treballs subaquàtics”, han enumerat representants de la companyia. L’embarcació també pot transportar a unes 12 persones a bord, i té capacitat de càrrega de 20 tones i una plataforma amb grua capaç d’aixecar 1,6 tones fins a 11 metres. Està fabricat amb alumini, per la qual cosa l’empresa argumenta que, en ser més lleuger, consumeix menys combustible que una unitat convencional. El seu director, Daniel Valero, ha refusat fer pública la inversió realitzada.

L”Ambaone’ se suma a una flota de set vaixells d’amarrament (més petits) que ja operen per a Amarres al port català, a més d’una llanxa ràpida, i transcendirà una cartera de serveis que fins ara cobrien dos vaixells multipropòsit de la signatura. No obstant això, només un d’ells, noliejat per Mooring abans de conformar la joint venture, s’utilitzava exactament per a les mateixes activitats. “L”Ambaone’ s’ha construït sota la nostra supervisió i per a respondre a les nostres necessitats específiques”, ha precisat el responsable d’Operacions de l’empresa, Marcos Serrano. L’embarcació que utilitzaven fins ara, en canvi, “estava només pensada per a una funció específica i havíem hagut d’adaptar-ho perquè respongués a les nostres necessitats”, ha explicat.

La incorporació del vaixell arriba en paral·lel a una concentració d’activitat que Amarres de Barcelona està realitzant a la seva concessió en els molls Evaristo Fernández i Lepant. El principal actiu d’aquest trasllat serà el nou edifici, que trasllada les instal·lacions que actualment té la societat als antics tinglados de Sant Bertran. Aquests immobles són els que acolliran el futur districte d’economia blava de l’Autoritat Portuària de Barcelona (BlueTechPort), per la qual cosa Cemesa i Mooring han hagut de deixar-los. La nova infraestructura encara està en fase de projecte, però s’espera que les obres comencin abans que acabi enguany. La inversió ronda els dos milions d’euros i l’obra inclou la rehabilitació de part del moll, han assenyalat els representants de la companyia.

Més a futur, Amarres de Barcelona també projecta una substitució gradual dels seus vaixells d’amarrament per alternatives elèctriques. “Estem esperant que surti la tecnologia, i quan ho faci, segurament el port ens l’exigirà”, ha apuntat la seva subdirectora, Ana Conesa. Tant ella com el seu responsable d’Operacions han resumit tots els projectes en una estratègia per augmentar la mobilitat portuària en el mode marítim, i reduir-la en el costat terra. “Hem de poder moure’ns amb la facilitat amb què ho fan els pràctics. Pensa que entre els trens, les càrregues excepcionals, etc, triguem moltíssim a arribar als molls més allunyats. Ara tindrem la base al costat de l’embarcador i arribarem en vaixell als molls”, ha explicat Marcos Serrano.