18 de julio de 2024 | Actualizado 18:22

La Zona Franca de Barcelona signa una aliança amb Aeball per a potenciar el teixit empresarial

L'entitat es recolza en l'associació de L'Hospitalet i el Baix Llobregat amb l'objectiu de fomentar la competitivitat de les empreses
Reunió entre el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i l'Associació Empresarial de L'Hospitalet i Baix Llobregat (Aeball) | Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha subscrit un acord de col·laboració amb l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i Baix Llobregat (Aeball) per a enfortir el seu teixit empresarial. Aquesta aliança té per objectiu impulsar la competitivitat de les seves empreses i afavorir el creixement econòmic en el polígon industrial de la Zona Franca i la Zona Franca Duanera. Així mateix, “representa un pas decisiu cap a la consolidació d’aquesta regió com a pol de desenvolupament industrial i logístic” i oferirà “noves oportunitats a les empreses, afavorint la competitivitat i la sostenibilitat”, expliquen des de la zona franca.

El conveni de col·laboració estableix línies d’acció en el desenvolupament de serveis i d’un ecosistema col·laboratiu

En concret, el conveni de col·laboració estableix línies d’acció conjunta en àrees com el desenvolupament de serveis i la creació d’un ecosistema col·laboratiu entre totes dues entitats. Per a això, es constituirà una comissió de treball que es reunirà periòdicament amb els objectius d’avaluar les necessitats empresarials i impulsar projectes cooperatius. Per part seva, la Zona Franca de Barcelona ha detallat que aquesta comissió treballarà en diversos àmbits, entre els quals destaca el desenvolupament de projectes destinats a promoure la col·laboració entre les empreses de totes dues entitats per a potenciar sinergies.

A més, l’acord també contempla impulsar la tecnologia a través de la digitalització i la implementació de nous sistemes en els processos empresarials. Per exemple, el passat 20 de juny es va celebrar la sessió ‘Augmenta la productivitat amb les tecnologies de la Indústria 4.0’ a les instal·lacions del DFactory Barcelona, on es va presentar el Programa Activa Indústria 4.0. Aquest programa, dirigit a pymes industrials, té per objectiu afavorir la transformació digital i compta amb finançament europeu en el marc del Pla de Recuperació i Resiliència del Govern d’Espanya a través de l’Escola d’Organització Industrial (EOI).